avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procura masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procura masina

Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de o procura generala asupra masini .Deci , tata meu vrea sa imi lase o masina care e inscrisa in spania .Masina este in Romania cu tot cu actele iar tatal meu locuieste in Spania .Cum procedez in asemenea caz.

Nota:vreau sa inscriu masina pe numele meu in Romania.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cygwin , utilizator 15:45, 4 Septembrie 2011
va trebuie doar un act de vanzare cumparare prin care tatal va vine masina si toate actele masinii
succes
Dupa intocmirea contractului de vanzare-cumparare sau donatie, faceti toate formalitatile necesare la RAR (Registrul Auto Roman) din localitatea dvs, apoi mergeti la Politie pt. a inscrie masina pe numele dvs.

Daca ati dori doar sa folositi masina tatalui, s-ar putea intocmi un contract de comodat.
deci tatal meu trebuie sa se duca la ambasada in spania si acolo sa faca un contract de donatie si totul se rezolva ?
Nu chiar. Ambele parti trebuie sa semneze contractul, adica si dvs si tatal. Tatal va da, iar dvs acceptati.
sigur nu e o problema semnatura dar treaba e de acolo sa imi trimita acte sau procura de donatie si eu sa semnez aici in romania

Alte discuții în legătură

Urgent - contract de vanzare-cumparare auto ana.ana ana.ana Buna, Situatia este urmatoarea: o persoana fizica romana stabilita in Spania isi imputerniceste fratele sa ii vanda masina; fratele face un contract de ... (vezi toată discuția)
Inrebare ! lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca se poate si cum trebuie procedat[ce acte sunt necesare],pentu a trece pe numele unei rude de gradul 1[mama],un ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto masina din germania dan73nik dan73nik As dori sa cumpar o masina din Germania, ca apoi sa o inmatriculez in Romania. Ce stiti despre inmatricurea pe baza de factura ? Influenteaza asupra taxei de ... (vezi toată discuția)