avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inrebare !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inrebare !

Buna ziua !

Va rog sa-mi spuneti daca se poate si cum trebuie procedat[ce acte sunt necesare],pentu a trece pe numele unei rude de gradul 1[mama],un autoturism care se afla in Italia ?
Mentionez ca autoturismul este cumparat,inmatriculat,si cu toate taxele platite in Romania,iar proprietarul[fiul] nu are posibilitatea sa vina in tara pentru intocmirea actelor,

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:35, 9 Februarie 2012
cu o imputernicire..
cum de se afla autoturismul in italia dar e inmaticulat in Romania?
si in care tara nu poate veni proprietarul..in Ialia sau romania?
Mama e in Romania, fiul si masina in Italia, masina e inmatriculata in Romania si va ramane la fel, se va inmatricula in Romania ?
Fiul va putea imputernici pe cineva sa vanda mamei, insa nu vad cum sa se faca identificarea RAR daca masina e in Italia

ca si acte necesare cam astea ar fi [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
aveti interese strict fiscale sau de o alta natura?
fiul poate semna contractul pe care il trimite apoi prin posta mamei care il semneaza la randul ei si este perfect valabil incheiat.
Este vorba de o ruda a mea,a cumparat masina anul trecut cand a venit in concediu in Romania,a plecat cu ea in Italia si acum vrea sa o treaca pe numele mamei sale dar,din cauza serviciului,nu poate veni in Romania.
Ce are de facut?
Multumesc,o zi excelenta!
In Italia s-a adoptat o lege care spune ca toti cei care au acte legale[sedere,munca] si au autoturisme proprietate personala[pe numele lor],indiferent unde sunt inmatriculate,platesc taxe si impozite si acolo,in jur de 3000 E pe semestru.
Pentru a scapa de aceste taxe vrea sa treaca masina pe numele mamei sale si sa plateasca in continuare taxele in Romania dar,din cauza serviciului nu poate veni in tara.
Deci,va rog sa-mi spuneti,daca se poate si ce trebuie sa faca pentru a intocmi aceste acte[vanzare,donatie?] fara sa vina in tara?

Multumesc mult,o zi buna !

Alte discuții în legătură

Radiere masina mikivali mikivali mama are o masina pe care ia dat o fratelui meu masina afost data si nu sa intocmit nici un act ,la circa finantiara treb platit in fiecare an impozit nefiind ... (vezi toată discuția)
Procura auto italia gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna seara. Eu locuiesc in Italia (am buletin de IT si pasaport romanesc) si doresc sa vin in tara cu autoturismul mamei mele, inmatriculat IT. Acest ... (vezi toată discuția)
Vă salut. doresc să transcriu pe numele meu un autoturism inmatriculat ... Podarug Podarug Vă salut.Doresc să transcriu pe numele meu un autoturism inmatriculat în România,dar al cărui proprietar nu se află în țară și nu poate veni ... (vezi toată discuția)