avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare minor din tara

buna seara...am 2 copii cu care doresc sa parasesc tara,dar fostul meu sot nu mi da procura.exista cumva posibilitatea de a l da in judecata si sa l oblig sa mi dea voie?mentionez ca de 4 ani nu a platit pensie alimentara la cel mare,iar la cel mic de 3 ani.multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 15:43, 24 Septembrie 2011
Nu aveti nevoie de declaratia fostului sot, daca cei 2 copii v-au fost incredintati dvs spre crestere si educare prin hotararea instantei civile definitive. E suficient sa aveti la dvs sentinta de divort cand treceti granita.
multumesc frumos pt raspuns.am toate hotararile si de divort si pt copii,dar nu au vrut sa le faca pasaport fara acceptul notarial al fostului sot.
colega mea are dreptate,+ aveti dreptul sa faceti plangere penala pentru nerespectarea obligatiei legale de plata a pensiei alimentare
am facut plangere ,dar nu s a intamplat nimic pana acum.va multumesc mult pt raspunsuri
alina27 a scris:

multumesc frumos pt raspuns.am toate hotararile si de divort si pt copii,dar nu au vrut sa le faca pasaport fara acceptul notarial al fostului sot.


Pentru obtinerea pasaportului individual se da o declaratie in fata notarului de catre fostul sot cum ca este de acord ca minorii sa aiba pasaport.
Insa, in principiu, pasaportul nu este necesar in statele membre ale Uniunii Europene, fiind suficient certificatul de nastere al minorului.

Alte discuții în legătură

Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)
Acte necesare stroe ana maria stroe ana maria buna ziua as avea o problema ,eu locuiesc in strainatate si as dori sa imi iau si copilul aici care are 8 ani ce acte imi trebuie sa trec granita cu ea.va ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul - fara acordul tatalui deaconescu mircea deaconescu mircea in primul rand va salut pe toti care imi cititi mesajul..problema mea este urmatoarea: fosta mea prietena cu care am un copil ,un baietel (spun prietena ptr ca ... (vezi toată discuția)