avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal


Buna ziua,

In prezent, am calitatea de invinuit intr-un dosar in care sunt cercetat pentru ca as fi folosit banii unei societati la care sunt si administrator unic si asociat 50% in scopuri personale ( art 272, legea 31/1990), plangerea a fost facuta de asociatul meu care are diferenta de 50% din firma, ne-am certat, au aparut discutii si asa s-a ajuns aici. Am fost chemat la SIF, am dat o declaratie si mi-au cerut sa prezint toate actele contabile, le-am dus pe toate, mi-au spus ca vor face expertiva pe ele si saptamana viitoare o sa fiu chemat si eu si asociatul meu de fata cu inspectorul si expertul ales de el.
Cea ce as vrea sa stiu, in ultima conversatie avuta cu insp care se ocupa de dosar, acesta mi-a spus ca din punctul lui de vedere multe cheltuieli nu se justifica si ca el va scoate multe facturi din dosarele contabile, as vrea sa stiu, au dreptul sa faca asta, in baza carei legi le pot anula, ce se intampla cu facturile scoase le pot lua eu pentru ca sunt cheltuieli justificate dar cauta nod in papura, daca se va pierde ceva, eu cum mai justifica balanta de verificare. Domnii de la SIF au fost foarte iritati si cand am refuzat sa predau contabilitatae daca nu specificam pe procesul vb numarul de file din dosare.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 11:49, 4 Septembrie 2011
ati procedat foarte bine ca ati numerotat dosarele,domnul inspector daca avea cunostinte contabile facea singur expertiza,consider ca nu are calitatea de a aprecia ce cheltuieli se justifica si nu cred ca are calitatea de a inlatura dupa bunul plac facturi din dosar,fata de conditiile de a raspunde ca invinuit la acesta infractiune de ce anume din continutul ei sunteti acuzat?
Va trimit alaturat continutul infractiunii,dati-mi detalii suplimentare.

(1) Se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societatii, care:
1. dobandeste, in contul societatii, actiuni ale altor societati la un pret pe care il stie vadit superior valorii lor efective sau vinde, pe seama societatii, actiuni pe care aceasta le detine, la preturi despre care are cunostinta ca sunt vadit inferioare valorii lor efective, in scopul obtinerii, pentru el sau pentru alte persoane, a unui folos in paguba societatii;
2. foloseste, cu rea-credinta, bunuri sau creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect;
3. se imprumuta, sub orice forma, direct sau printr-o persoana interpusa, de la societatea pe care o administreaza, de la o societate controlata de aceasta ori de la o societate care controleaza societatea pe care el o administreaza, suma imprumutata fiind superioara limitei prevazute la art. 144^4 alin. (3) lit. a), sau face ca una dintre aceste societati sa ii acorde vreo garantie pentru datorii proprii;
4. incalca dispozitiile art. 183.

(2) Nu constituie infractiune fapta prevazuta la alin. (1) pct. 2, daca a fost savarsita de administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societatii in cadrul unor operatiuni de trezorerie intre societate si alte societati controlate de aceasta sau care o controleaza, direct ori indirect.

(3) Nu constituie infractiune fapta prevazuta la alin. (1) pct. 3, daca este savarsita de catre o societate comerciala ce are calitatea de fondator, iar imprumutul este realizat de la una dintre societatile controlate ori care o controleaza pe aceasta, direct sau indirect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre societati georginho25 georginho25 Buna ziua, Am o societate la care sunt asociat cu sotia mea(60% eu si 40% ea), si una la care sunt asociat cu fratii mei si cu o alta persoana unde detin ... (vezi toată discuția)
Plafon avansuri din trezorerie iubestedariarta iubestedariarta \"Art. 272 (1) Se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societatii, care: 1. ... (vezi toată discuția)
Garantie firma pt.asociat doinytza doinytza Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti daca o firma poate garanta cu un imobil din proprietatea sa pentru un credit contractat de catre unul dintre asociati in nume ... (vezi toată discuția)