avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum actionam impotriva vecinilor care ne inunda si nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum actionam impotriva vecinilor care ne inunda si nu pot fi contactati (nu se lasa contactati)?

Buna ziua,

As dori sa stiu care ar fi pasii pentru a solutiona o problema cu un vecin care ne inunda in mod constant, stricand un perete al apartamentului nostru.

Ideea e ca nu da drumul la usa, iar instalatorii nu-si dau seama exact de unde vine problema daca nu au acces la ei in apartament.

Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
butiic, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:01, 30 Noiembrie 2011
puteti chema un expert ,faceti poze si un raport autorizat despre situatia de fapt si puteti actiona in instanta pentru a cere despagubiri
Stiti cumva si ce fel de expert? Este vorba despre un instalator oarecare sau exista o "tagma" a expertilor care actioneaza in domenii diferite, respectiv in cel in care avem interes? Cum as putea sa contactez unul?

Multumesc,
Faceti apel la conducerea asociatiei sa va sprijine. Exista in Legea 230/2007 de infiintare, organizare si infiintare a asociatiilor de proprietari un set de articole:

Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
...............
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Cu alte cuvinte, asociatia are instrumente legale sa repare situatia aceasta.
simplu. va faceti asigurare facultativa a locuintei. vecinul va inunda, firma de asigurari va despagubeste si apoi recupereaza banii de la vecin.
dupa aceea o sa repare sigur si nu o sa va mai inunde.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
dianami, utilizator
Avem asigurare, dar drepturile privind despagubirea se cesioneaza in favoarea bancii. In acest caz nu cred ca beneficiem de ceva.

Alte discuții în legătură

Inundat de vecini savuanamaria savuanamaria Buna seara, am si eu cateva probleme pe care nu le stiu rezolvarea, si anume: -vecinii de deasupra mea ma inunda in baie in continuu, si spun vecinii pentru ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru obtinerea despagubirii in urma inundarii de catre vecin nikfirst nikfirst Pe scurt: - vecinul de deasupra ma inunda de ani de zile. imi tot promite ca o rezolvam, dar ma duce cu vorba. acum o saptamana m-a inundat din nou. de data ... (vezi toată discuția)
Prima casa, polita de asigurare de tip toate riscurile ContSters192354 ContSters192354 Am o polita de asigurare de tip toare riscurile a apartamentului. Am fost obligat sa o fac pentru ca ap este luat prin prima casa 1. Cea ce nu stiu este, ce ... (vezi toată discuția)