avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pastrarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pastrarea numelui

buna.daca in introducerea actiunii de divort am cerut schimbarea numelui si acum vrau sa ramin pe acelas nume de casatorie pt ca sa nu fie probleme pt copil la gradinita si scoala eci practic vreau sa fiu pe acelas nume cu copilul pot sa imi mai schimb acum cererea verbal la urmatorul termen de judecata?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:20, 4 Septembrie 2011
Puteti face o precizare a actiunii in sensul ca doriti pastrarea numelui dobandit prin casatorie.
nu verbal,ar fi bine sa cereti in scris
vorba dispare scrisul ramane
modificarea cererii initiale cu privire la nume trebuie sa o formulati in scris si, pentru ca instanta sa o admita, aveti nevoie si de acceptul sotului.
Puteti face o precizare de actiune, dar trebuie sa aveti motive temeinice pentru a cere pastrarea numelui, mai ales daca sotul nu este de acord cu acest lucru.
Este nevoie de acceptul sotului,in caz contrar trebuie sa prezentati instantei de judecata argumente solide care sa conduca spre o solutie favorabila dvs.

Alte discuții în legătură

Pastrare nume doina sarahovici doina sarahovici dupa divort sotia doreste pastrarea numelui avut la data casatoriei.Daca sotul refuza ce poate face sotia ca sa isi pastreze numele avut in urma casatoriei din ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume obligatoriu? 1coty 1coty Buna la toata lumea am o intrebare de genul in timpul divortului este obligatoriu acceptu celuilalt sot sa pastreze numele printro declaratie notariala? (vezi toată discuția)
Divort-cu pastrarea numelui de catre sotie. Borza Borza Sotia a introdus actiunea de divort cu solicitarea de desfacere a casatoriei, cu revenirea la numele avut inainte de casatorie. Ulterior dupa ce s-a introdus ... (vezi toată discuția)