avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aplicare noul sau vechiul cod civil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicare noul sau vechiul cod civil?

Va rog daca puteti sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: pe baza carui cod se va judeca dupa 1 octombrie 2011 un proces civil inceput in 2010 si aflat in stadiul de judecare a fondului?
Va multumesc anticipat!
Noul cod civil nu are legatura cu procedura aplicabila judecarii unui litigiu. Noul cod de procedura civila ar putea fi de interes, dar nu se stie cand va intra in vigoare.

In tot cazul, presupunand ca va refereati la legea aplicabila fondului cauzei, noul cod civil nu se aplica situatiilor juridice anterioare intrarii sale in vigoare, cu cateva exceptii care nu sunt relevante fiind vorba de un proces in curs.
Procesele incepute inainte de 1 octombrie 2011 se vor judeca conform vechii legislatii, in timp ce procesele incepute dupa 1 octombrie conform noilor coduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura vechi sau nou ? Angelus162 Angelus162 In cazul unui recurs al carui termen se implineste dupa data intrarii in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila , imi puteti spune cererea de recurs pe care ... (vezi toată discuția)
Divort pe noul cod mihai66 mihai66 Daca actiunea de divort este introdusa pe actualul cod(iunie 2011) dar se va judeca dupa intrarea in vigoare a noului cod(noembrie2011) pe ce cod se va ... (vezi toată discuția)