avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM durata determinata

Concret, care este perioada maxima pe care poti angaja un salariat pe durata determinata? Este corecta interpretarea urmatoare: il angajez pe 36 luni, dupa care mai are dreptul la 2 contracte subsecvente de maxim 12 luni?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 5 Septembrie 2011
Nu, corect este 3 x maxim 12.
mihaela_1968 a scris:

Concret, care este perioada maxima pe care poti angaja un salariat pe durata determinata? Este corecta interpretarea urmatoare: il angajez pe 36 luni, dupa care mai are dreptul la 2 contracte subsecvente de maxim 12 luni?
Va multumesc!

Perioada maxima a unui c.i.m. pe durata determinata este de 36 de luni..... Art. 84 (1) C.mun.: Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.

Art.82 alin.4 C.mun. : Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.

Durata maxima a contractelor individuale de munca succesive (cel mult trei) este de maximum 60 de luni, adica 36 luni primul contract si cate 12 luni fiecare din celelalte doua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa stiu si eu, in situatia in care as dori sa inchei un CIM pe perioada determinata cf. codului muncii, care este perioada maxima pe care il ... (vezi toată discuția)
Contract pe durata determinata alexzander80 alexzander80 Am gasit intr-o publicatie urmatoarea precizare referitoare la contractele de munca pe durata determinata : este interzis sa existe mai mult de 3 contracte de ... (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)