Buna ziua, sunt o mama singura cu un copil de 13 ani, si am un PFA din iunie 2011 cu sistem real. In afara de 42 lei indemnizatie de crestere copii cu ce venit pot sa numar lunar ?:(
Tot ce am inteles este ca "asta-i legea si nu avem ce face". Numai ca in legea care mi-ati trimis-o spune clar:
"...litera d) - familie - sotul, sotia, precum si alte persoane indiferent daca intre acestea exista sau nu relatii de rudenie, care au acelasi domiciliu sau resedinta si/sau care locuiesc si se gospodaresc impreuna, sunt inscrise in cartea de imobil si sunt luate in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere a locuintei; "
La ce se refera legea cand spune "...se gospodaresc impreuna..."
La noi in familie doar venitul meu, al sotiei si alocatiile copiilor gaspodaresc casa si asta se poate demonstra simplu cu contractul de intretinere. Pensia tatalui are cu totul alta destinatie.
Trebuie sa existe o solutie, chiar si in instanta daca ajung.Nu vad unde este falsul, daca declar persoana si nu si venitul.
Conform definitiei Agentiei Nationale de Prestatii Sociale:
Persoanele care gospodăresc împreună reprezintă grupul de persoane între care nu există relaţii de rudenie, dar care locuiesc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei.
nu va mai legati atata de cuvantul "gospodaresc".
asa este cum a spus dl. avocat mai sus (cu o mentiune: de ex: sot, sotie, copil, locuiesc in aceeasi casa cu...parintii sotului, se pot gaspodari in comun sau nu).
m-am lovit de problema cu gospodaritul si in alte cazuri.
dar...tatal locuieste in aceeasi casa cu dumneavoastra. la iarna se va incalzi de la aceleasi calorifere ca dumneavoastra. ajutorul este pentru toata casa nu doar pentru o parte din ea.
tatal dumneavoastra nu este trecut la intretinere? nu platiti si pentru el cotele lunare de intretinere?