avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilizare mic dejun
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilizare mic dejun

Ma confrunt cu umatoarea situatie:
-in luna august au cazare in valoare de 10000 lei din care valoarea micului dejun este de 2000 lei.In acesta valoare sunt incluse sucuri, cafea,apa,(care sunt inregistrate ca marfa)dar si valoarea mancarii servita la micul dejun (omleta,gustari)care sunt in materii prime si sunt transformate in produse finite cf raportului de productie.Si acum intrebarea:
este corecta inregistrarea pe care am facut-o,si anume
411 % - 2000
70401 -1834.86
44270 -165.14 (tva 9%-la micul dejun inclus in cazare)

411 % 2000
707 458.72 (sucuri,cafea,apa)
701 1376.14(omlete,gustare)
4427 165.14 (tva 9%)#-o
Cel mai recent răspuns: mihaela_91 , utilizator 12:04, 14 Februarie 2016
da, este ok. ideal este sa se incadreze ca si protocol...
nu sta nimeni sa verifice acuma cate oua a mancat
:)
A doua intregistrare este corecta
Si prima inregistrare o vad ca fiind corecta pentru ca din valuarea totala a cazarii trebuie sa scad valoarea micului dejun inclus.La aceasta valoare ramasa se calculeaza taxa de cazare.
Astept si alte puncte de vedere,banuiesc ca din cei ce utilizeaza acest forum sunt si persoane care lucreaza in acest domeniu si pot veni si cu alte puncte de vedere sau solutii.
Multumesc.
411%
701 (mancare gatita- preparate)
707 (sucuri, bauturi)
704 (servicii de cazare
4427(tva 24% la 701 si 707)
4427 (tva 9% la cazare)
708 taxa hoteliera fara tva

635=446 taxa hoteliera

601=301 consum mat.prime mic dejun
345=711 nota predare
711=345 scaderea notelor de predare

707 pt 371 se descarca cu coeficient K

*nu e corect ca pt mic dejun sa deduceti tva 24% si sa il refacturati cu 9%

Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
Herra_, utilizator
Daca in pretul cazarii este inclusa valoarea micului dejun, atunci:
4111 = 704 si 4427

Produsele consumate la mic dejun se trec pe ct de materiale si se descarca 6028 = 3028. Daca exista produse initial receptionate ca marfa se trec in gestiunea de materiale.

Facturile se intocmesc pt fiecare client in parte. De unde se stie la momentul facturarii care este val micului dejun consumat de el?
Chiar daca zilnic se stie valoarea consumului la micul dejun, cum se procedeaza cu cei care stau cazati mai multe nopti?

Cazul initiatorului este unul cumulat pt intreaga luna august. Contarile nu se fac pe cumulat pt toate fact emise, ci pt fiecare factura in parte (care apare apoi in raportul zilnic al casei de marcat). Daca pe factura apare cazare, contarea trebuie sa fie ca atare.

Alte discuții în legătură

Activitati hoteliere- all inclusive ContSters109653 ContSters109653 In conditiile in care micul dejun se factureaza in pretul cazarii fara a se defalca pe venituri...cum scad gestiunea de restaurant si bar ?! Va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Productie note contabile denisa2011 denisa2011 buna dimineata, la o covrigarie cu productia in acelasi magazin notele contabile sunt: 1. achizitia 301=401 2. ch cu mat prime: 601=301 3 intrarea ... (vezi toată discuția)
Problema productie bfcvs bfcvs Intrebarea mea este cand va disparea suma inregistrata in creditul contului 711 si cum anume. Operatiunile contabile inregistrate sunt urmatoarele ... (vezi toată discuția)