Ma confrunt cu umatoarea situatie:
-in luna august au cazare in valoare de 10000 lei din care valoarea micului dejun este de 2000 lei.In acesta valoare sunt incluse sucuri, cafea,apa,(care sunt inregistrate ca marfa)dar si valoarea mancarii servita la micul dejun (omleta,gustari)care sunt in materii prime si sunt transformate in produse finite cf raportului de productie.Si acum intrebarea:
este corecta inregistrarea pe care am facut-o,si anume
411 % - 2000
70401 -1834.86
44270 -165.14 (tva 9%-la micul dejun inclus in cazare)
Si prima inregistrare o vad ca fiind corecta pentru ca din valuarea totala a cazarii trebuie sa scad valoarea micului dejun inclus.La aceasta valoare ramasa se calculeaza taxa de cazare.
Astept si alte puncte de vedere,banuiesc ca din cei ce utilizeaza acest forum sunt si persoane care lucreaza in acest domeniu si pot veni si cu alte puncte de vedere sau solutii.
Multumesc.
Daca in pretul cazarii este inclusa valoarea micului dejun, atunci:
4111 = 704 si 4427
Produsele consumate la mic dejun se trec pe ct de materiale si se descarca 6028 = 3028. Daca exista produse initial receptionate ca marfa se trec in gestiunea de materiale.
Facturile se intocmesc pt fiecare client in parte. De unde se stie la momentul facturarii care este val micului dejun consumat de el?
Chiar daca zilnic se stie valoarea consumului la micul dejun, cum se procedeaza cu cei care stau cazati mai multe nopti?
Cazul initiatorului este unul cumulat pt intreaga luna august. Contarile nu se fac pe cumulat pt toate fact emise, ci pt fiecare factura in parte (care apare apoi in raportul zilnic al casei de marcat). Daca pe factura apare cazare, contarea trebuie sa fie ca atare.
Problema productie
bfcvs
Intrebarea mea este cand va disparea suma inregistrata in creditul contului 711 si cum anume. Operatiunile contabile inregistrate sunt urmatoarele ... (vezi toată discuția)