In conditiile in care micul dejun se factureaza in pretul cazarii fara a se defalca pe venituri...cum scad gestiunea de restaurant si bar ?!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste inregistrarea serviciului de cazare cu mic dejun inclus si frigider camera. As dori :
1. mod de facturare ( tinand cont ca meniul are cota 19%si este v.restaurantului, frigiderul-cota 19% si este venitul barului, cazarea - 9% si este venit pt.hotel )
2. Ce sa cer programatorului in acest caz ?
2. avansul pentru cazare se factureaza cu 19% si apoi stornez tot cu 19% si refacturez cu 9% ..?
Multumesc,
Eu procedez in felul urmator
cand emit factura
411 % 140
704-128,44
4427- 11,56
cu 9%,si la sfarsit de luna totalizez micul dejun si fac
411 % 0
704 - 13,76 in rosu
4427- 1,24 in rosu
707 - 13,76 in negru
4427- 1,24 in negru
si apoi descarcarea normala a contului de marfa