avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare servicii cazare cu mic dejun
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare servicii cazare cu mic dejun

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se intocmeste o factura reprezentand servicii de cazare cu mic dejun , si care sunt inregistrarile contabile? Cum se face descarcarea contului de marfuri?
O zi buna,
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 11:46, 9 Septembrie 2014
Codul fiscal, la alin (6) se precizeaza aplicarea cotei reduse de taxa de 9% prevazuta la art. 140 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal pentru cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping.

In situatia in care costul micului dejun este inclus in pretul de cazare, cota redusa se aplica asupra pretului de cazare, fara a se defalca separat micul dejun.

In concluzie, micul dejun este inclus in costul cazarii si nu se inscrie defalcat pe factura.
Se aplica cota de 9% asupra serviciilor hoteliere in ansamblu.

contul de marfuri se descarca ca orice descarcare de marfuri

%=371
607
378
4428

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune gabitza1980 gabitza1980 Buna ziua.Am si eu urmat.situatie: 1.o societate neplatitoare de TVA care desf.comert.cu amanuntul : CANT.=25 BC P.U = 1.3 RON/BC ... (vezi toată discuția)
Functiunea contului 378 Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Folosesc descarcarea global valorica a stocului de marfuri. Am doua intrebari: -este corect ca rulajul lunar debitor al contului 378 sa fie mai ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)