Buna ziua. Iata problema: 2 persoane (A si B) sunt proprietarele unui teren si doresc sa il dezmembreze. Niste vecini ii roaga sa isi alipeasca terenul de terenurile lor, apoi sa le dezmembreze, pentru a se putea face un drum de servitute si pentru a-si modifica acei vecini latimea terenului astfel incat sa fie construibil. Pe terenul celor 2 (A si B) apar inainte de a se face alipirea niste stalpi electrici fara ca proprietarii sa fie anuntati. Lui A si B li se mai luasera cateva sute de mp din teren in prealabil de catre primarie pt a se face si acolo un drum, fara a primi despagubire. Acum primaria le spune ca a hotarat latirea drumului si limita de proprietate a celor 2 va fi in spatele liniei stalpilor electrici, fara nicio despagubire pentru terenul pierdut si totodata primaria refuza sa le raspunda lui A si B la cererea in care solicita in scris dovada latirii drumului. A si B anunta cadastristul sa tina seama la alipire de noua limita a terenului. Acesta alipeste terenurile fara a tine seama de asta si face si dosar de dezmembrare. Ce poate face B, care dupa dezmembrare ar ramane cu partea de teren pe care sunt stalpii si ar pierde ulterior mai mult decat A caruia ii ramane 1/2 din terenul pe care l-au avut impreuna, dar cota de 1/2 va fi din suprafata existenta inainte de decizia primariei de a lati drumul si de a pune stalpii? Poate impiedica intr-un fel dezmembrarea in aceasta forma?
Poate conditiona semnarea actului de dezmembrare de refacerea planurilor cadastrale in asa fel incat si A si B sa suporte in cote egale suprafata de teren pierduta.
Separat de raspunsul la intrebarea dvs., va sfatuiesc sa contestati in instanta decizia primariei de a nu va acorda despagubiri.
Doar B mai este interesata sa fie refacute planurile cadastrale. A si celelalte parti doresc continuarea dezmembrarii asa cum este. Cadastristul refuza sa refaca cadastrul, primaria respectiva are un obicei de a lua terenuri fara despagubire, iar cei care au dat-o in judecata nu au rezolvat nimic, sunt in proces de ani si ani. In plus primaria refuza accesul la planurile urbanistice si nu stim daca exista sau nu drum pe acolo. Proprietarii A si B nu au semnat niciun acord cu primaria, iar cadastrul terenului lor initial era fara existenta vreunui drum. Problema cea mai mare este refuzul autoritatilor de a furniza informatii. Cei de la Oficiul de Cadastru spun ca nu pot impiedica dezmembrarea terenului chiar daca B a depus o cerere de respingere a dosarului de dezmembrare, deoarece, spune OCPI, un om nu poate fi impiedicat sa isi ia terenul chiar daca alipirea si dezmembrarea se fac in temeiul unor acte cel putin dubioase si care nu corespund realitatii.
B a dat doar copii dupa actul de identitate si actul de dobandire a terenului si a semnat la notar in momentul alipirii terenului. Atat. Insa cadastristul si cei de la OCPI i-au spus ca dezmembrarea este in curs si nu mai poate fi oprita, iar daca nu ii convine, pentru a se reface totul ii trebuie semnaturile tuturor proprietarilor, dupa dezmembrare. Si cum acestia nu sunt de acord, nu are decat sa ii cheme in judecata. Asa i s-a spus.
Nu a semnat la notar niciun act de dezmembrare.
Asa cum s-a semnat un act notarial pentru alipire, trebuie sa se semneze si un act notarial pentru dezmembrare.
Daca nu-i convine modalitatea de dezmembrare, B poate refuza semnarea actului.
Probleme cadastru
cfinica
Buna Ziua,
Am mostenit o proprietate compusa din casa si teren de 450 mp.
Terenul pe care este construita casa a fost cumparat in 1944,si este la numarul ... (vezi toată discuția)
Cadastru
Mihai Cretu
Am cumparat un teren in 2005 in Bolintin Deal am obtinut intabularea cadastrul si am platit topograf pt. Ridicarea topografica . Apoi am obtinut apronarea de ... (vezi toată discuția)