avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in urma desfiintarii postului...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in urma desfiintarii postului...

Buna ziua, am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema: conform vechiului CCM , angajatul avea dreptul sa presteze doar 4 ore de munca in perioada preavizului . Se mai mentine aceasta reglementare in prezent ?
Cel mai recent răspuns: madadogaru , utilizator 16:53, 7 Septembrie 2011
Da, 4 ore pe zi sau la intelegere cu angajatorul, doar jumatate din zilele de preaviz cu 8 ore pe zi.
Mi s-a comunicat ca in noul cod al muncii , nu se mai specifica acest aspect si cum ca nu am mai avea dreptul decat la program nornmal in perioada preavizului...
Imi pare rau ca insist , dar in afara faptului ca se specifica perioada de preaviz - respectiv 20 zile lucratoare - nu am gasit nimic care sa ma elucideze asupra orarului de munca permis in perioada de preaviz...poate am omis eu ...
madadogaru:
1. Codul muncii nu a prevazut niciodata asa ceva.
2. Asemenea clauze sunt preavzute numai in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern.

amalianeag:
1. Link-ul dat de dvs. prezinta Codul muncii nerenumerotat.
2. Ultima varianta a Codului muncii este cea din Monitorul Oficial nr. 345/2011.

Alte discuții în legătură

Preaviz midadu midadu In situatia in care am primit preaviz pentru incetarea activitatii din initiativa angajatorului (restrangerea activitatii) cate ore trebuie sa vin la serviciu ... (vezi toată discuția)
Timp liber mitubisi75 mitubisi75 la 16 ore lucrate la tura care este timpul de odihna legal? (vezi toată discuția)
Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)