avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timp liber
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timp liber

la 16 ore lucrate la tura care este timpul de odihna legal?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:55, 6 Noiembrie 2009
minimum 24 ore conf art. 112 alin (2) din Codul Muncii
Timpul de lucru si de repaus trebuie prevazut in CCM aplicabil si/sau Regulamentul intern.
Codul muncii face referire la un timp de munca de 12 ore/zi pt care se acorda un repaus de 24 de ore.
Poate ne ajutati cu domeniul in care lucrati, existenta unui CCM la nivel de societate..........
Codul Muncii

Art. 111. - (1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 3 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.
(21) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii stabilite prin contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional, se pot negocia, prin contractul colectiv de muncă la nivel de ramură de activitate aplicabil, perioade de referinţă mai mari de 3 luni, dar care să nu depăşească 12 luni
Art. 112. - (1) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.
Art. 113. - (1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru in ture de 24h radlili radlili Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca, legal, se pot efectua ture de serviciu de 24h/48h, in conditiile in care postul de lucru este izolat (in varful unui ... (vezi toată discuția)
Program de lucru hotel restaurant sim_ivasciuc sim_ivasciuc Am o mare problema cu pontajul personalului din locatie si as aprecia foarte mult sugestiile dvs. Momentan dispunem de: - 3 ospatri - 4 bucatari - 3 ... (vezi toată discuția)
Timpul de munca-in asentimentul codului muncii Hobitzi Hobitzi Potrivit art.115 din codul muncii:\"pentru anumite sectoare de activitate,unitati sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori ... (vezi toată discuția)