avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire casco in caz de deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire casco in caz de deces

Buna seara! In urma cu doi ani , cu masina unei firme s-a produs un accident soldat cu decesul pasagerului din dreapta. Soferul nu a patit nimic iar casco ne-a despagubit cu valoarea masinii. In legatura cu despagubirea pentru inmormantare, daune morale......cum se procedeaza? Se poate declansa dosarul si acum dupa doi ani de la accident? Acum inca se deruleaza procesul de stabilire a pedepsei asupra soferului autovehiculului.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 08:34, 8 Septembrie 2011
Trebuia sa va constituiti ca parte civila in cadrul procesului penal si sa solicitati introducerea in cauza a asiguratorului RCA , ca parte responsabila civilmente pt ca asiguratoru RCA raspunde pt astfel de despagubiri.
Daca nu v-ati constituit ca parte civila , pana la citirea actului de sesizare a instante , nu v-a mai ramas decat o actiune civila in despagubiri, actiune unde din pacate va trebui sa timbrati la valoarea solicitata.
Cititi si mesajul privat pe care vi l-am trimis.
Se poate. Termenul general de prescriptie este de trei ani, care curge de la data la care asigurator sau asiguratul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca atit despre producerea pagubei, cit si despre persoana raspunzatoare de producerea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)
Sora mea a murit in accident de masina anucy anucy SORA MEA SE AFLA INTR-O MASINA CARE A FOST IMPLICATA INTR-UN ACCIDENT ,IN URMA IMPACTULUI AU DECEDAT CEI DOI PASAGERI INCLUSIV SOFERII DIN AMBELE MASINI,FIIND ... (vezi toată discuția)
Daune accident rutier marius tu marius tu Bunica mea a fost pasagera intr-un autoturism implicat intr-un accident rutier,iar in urma acestui accident a fost grav ranita, printre care si o fractura de ... (vezi toată discuția)