avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxare inversa

O SC a achizitionat in 2011 un teren intravilan de la persoana fizica , pentru care s-a emis un certificat de urbanism care prevede ca in prezent terenul are destinatia de teren arabil (deci se considera construibil?) . Acum firma doreste sa-l vanda. Daca il vinde unei SC platitoare de TVA se aplica taxarea inversa ? Daca il vinde unei pers. fizice trebuie sa aplice TVA datorita acelui certificat?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:01, 9 Septembrie 2011
Un teren arabil nu este un teren construibil.

Indiferent cui vindeti, operatiunea este scutita de tva, cf art 141, alin 2, lit f. In acest caz faceti ajustarea eventualului tva dedus de dvoastra la achizitia respectivului teren cf art 149.

Puteti opta pt taxarea operatiunii printr-o notificare depusa anterior vinzarii la finante. In acest caz, indiferent cui vindeti, vindeti cu tva (taxare inversa pt aceasta operatiune nu se aplica).

Calculati care varianta va este mai avantajoasa.
d-na t.simona, de la persoana fizica ce tva sa fi dedus?
Am raspuns la modul general (si complet), fara a tine cont ca achizitia a fost de la o pers fizica.
Faptul ca nu s-a dedus tva la achizitie nu impiedica sa se opteze pt taxarea operatiunii.
nu cred acest lucru din moment ce ati sfatuit-o sa calculeze varianta mai avantajoasa.
dar ma rog......nu e un capat de tara, ati patit si dvs. ca marcel pavel cu imnul de stat (cel putin asta e parerea mea). daca ma insel, imi cer scuze!
Fiecare cu parerea lui. Oricum fiecare dintre noi am patit-o la un moment dat (si o vom mai pati), nimeni nu este perfect. Important este sa recunoastem ca mai avem de invatat si chiar sa invatam.
Sint impacata macar ca nu am indus in eroare, am dat raspunsul prea complet pt speta de mai sus, dar poate initiatorul a invatat ce cazuri exista in cazul unei astfel de livrari.

Sa astept si amenda (referitor la Marcel Pavel)?:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren la pf bubby bubby Buna ziua , Am urmat situatie : un SRL a cumparat teren agricol de la o pers.fizica am urmat inreg 211 = 404 cu val 62000 lei -nu am avut TVA Acum vrea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna dimineata! Societatea doreste sa vanda un teren dobandit de la o persoana fizica in anul 2008. Cum facturam avand in vedere ca in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Factura chirie cristina29 cristina29 Buna ziua! Am o mare nelamurire. Administratorul unei SC platitoare de TVA inchiriaza spatiul unei alte SC. Cum face factura corespunzatoare chiriei? Cu tva ... (vezi toată discuția)