avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice criterii de calificare oferte
Discuție deschisă în Achiziţii publice

criterii de calificare oferte

Buna ziua!

Am urmatoarea speta: am realizat o procedura de cerere de oferta la care s-au prezentat 5 ofertanti:
- 2 dintre ofertanti au depus documentele de calificare
- 3 ofertanti au depus declaratia initiala ca indeplinesc criteriile de calificare
In documentatia de atribuire s-au facut urmatoarele precizari:
"Atenţie!
*Toate documentele de calificare se vor prezenta în original sau autentificate prin notariat.
*Neprezentarea documentelor de calificare, în conformitate cu solicitările cuprinse mai sus, atrage după sine descalificarea ofertantului.
*Nu se acceptă completarea ulterioară a documentelor de calificare."
Referitor la garantia de participare: "Instrumentul de garantare se prezintă în original şi va fi anexată la coletul care conţine oferta. În cazul instrumentelor de garantare emise de o instituție din străinătate, se va prezenta în anexă traducerea în limba română, autorizată și legalizată.
Atenţie ! Ofertele care nu fac dovada constituirii garanţiei de participare în cuantumul şi forma de prezentare a acesteia, astfel cum sunt precizate mai sus, sunt respinse la deschidere și returnate nedeschise."
La sedinta de deschidere un ofertant a adus un OP printat (facuse plata prin internet banking) fara stampila unitatii bancare,fara nici o stampila pe el, care sa confirme faptul ca este un original, drept pentru care a fost descalificat si a facut contestatie.
Ulterior la evaluarea ofertelor s-au solicitat documentele de calificare pentru cei trei ofertanti:
- de la ofertantul X am primit documentele toate dar nu asa cum au fost solicitate, in sensul ca a depus copii ale documentelor si nu copii legalizate.
- de la ofertantul Y am primit documentele toate dar nu asa cum au fost solicitate, in sensul ca a depus copii ale documentelor si nu copii legalizate. O alta problema sunt certificatele fiscale:licitatia a fost in data de 25.07.2011 iar certificatele fiscale aduse au fost eliberate in data de 01.09.2011 si toate formularele au fost completate in data de 01.09.2011. Li s-a solicitat un contract similar insotit de o recomandare si un proces verbal de punere in functiune/recptie si acest ofertant a adus un contract in limba engleza, in care nu este este specificata valoarea contractului (se specifica faptul ca este un contract de servicii pe o perioada de mai multi ani, iar prestatorul are obligatia de a presta servicii pentru mai multe proiecte individuale, in baza carorara va fi platit) si in loc de proces verbal a adus doar niste facturi care sunt semnate de administratorul societatii Z. Din certificatul constatator reiese de asemena ca administratorul societatii Z este asociat in societatea Y.
- de la ofertantul Y nu am primit documentele solicitate.
Intrebari:
1. Trebuie sa ii descalific pe toti 3?
2. Poate fi vorba de concurenta neloiala din partea firmelor Y si Z avand in vedere faptul ca administratorul societatii Z este asociat in societatea Y?
3. Daca depune declaratia initiala ca indeplineste criteriile de calificare in momentul deschiderii ofertelor. si eu am solicitat aceste documente la etapa de evaluare, cand ar fi trebuit sa fie datate documentele (ma refer aici la declaratii, formulare, etc) ?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Angajament sustinere financiara competent competent La o licitatie, in oferta, am prezentat un angajament de sustinere din partea unui tert, in forma original, semnat si stampilat de catre reprezentantul legal ... (vezi toată discuția)
Evaluare oferte licitatie publica danasrl danasrl Buna ziua! Am organizat o procedura de cerere de oferta ca autoritate contractanta si in fisa de date a achizitiei am specificat clar ca toate documentele ... (vezi toată discuția)
Documente criptate in seap si semnatura electronica Silvia  Aldea Silvia Aldea Am derulat o procedura de cerere de oferta [b]prin intermediul SEAP [/b]si la data stabilita pentru a avea loc deschiderea ofertelor am constatat ca depusesera ... (vezi toată discuția)