avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice DOCUMENTE CRIPTATE IN SEAP SI SEMNATURA ELECTRONICA
Discuție deschisă în Achiziţii publice

DOCUMENTE CRIPTATE IN SEAP SI SEMNATURA ELECTRONICA

Am derulat o procedura de cerere de oferta prin intermediul SEAP si la data stabilita pentru a avea loc deschiderea ofertelor am constatat ca depusesera documentatia necesara doi ofertanti. Am decriptat documentele atasate de fiecare, le-am studiat si am constatat ca unul dintre ei avea semnatura electronica pe doua dintre documente, respectiv pe oferta financiara si pe inca un document. Intrebarea mea este daca aceasta semnatura electronica este obligatoriu a fi aplicata pe fiecare fila in parte sau se inscrie o singura data si asta inseamna ca este valabila si pentru celelalte documente? Sunt valabile celelalte documente atasate si care nu au semnatura digitala pe ele? Mentionez ca noi, autoritatea contractanta, am solicitat in cadrul documentatiei, ca documentele emise de institutiile competente (de ex. certificatul privind plata taxelor si impozitelor fiscale, certificatul de inregistrare al firmei, autorizatiile ISO etc.) sa fie or legalizate, or certificate conform cu originalul si stampilate de persoana autorizata.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 12:41, 22 Iulie 2009
Toate cerintele din documentaia de atribuire trebuiesc indeplinite ad literam, altfel se incalca procedura si presupune descalificarea.
Da, ok, am inteles si stiam ca daca nu sunt indeplinite toate cerintele din documentatie va trebui sa descalificam participantul respectiv. Dar intrebarea mea era alta: autoritatea contractanta a prevazut in documentatie ca actele care sunt eliberate de instittutii competente in domeniu (de ex. certificatul de inregistrare, certificatul ISO etc.) vor trebui prezentate fie in copie legalizata fie cu mentiunea conform cu originaulul si semnatura. Unul dintre participanti a depus toate actele solicitate dar acestea purtau semnatura electronica a reprezentantului legal al firmei respective. Pot considera aceasta semnatura electronica ca indeplinind aceleasi functii dpdv legal cu un document care poarta insemnare "conform cu originalul" si semnat?
Si totodata as dori sa aflu daca aceasta semnatura electronica trebuie aplicata pe toate documentele depuse de paricipantul respectiv sau aplicarea semnaturii electronice pe unul singur este suficienta
?
Nu m-am mai confruntat pana acum cu o astfel de situatie si nu stiu cum sa incadrez aceasta semnatura electronica desi am citi legislatia in domeniu.
Semnatura trebuia sa fie prezenta pe toate documentele depuse fara exceptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare oferte licitatie publica danasrl danasrl Buna ziua! Am organizat o procedura de cerere de oferta ca autoritate contractanta si in fisa de date a achizitiei am specificat clar ca toate documentele ... (vezi toată discuția)
Criterii de calificare oferte danasrl danasrl Buna ziua! Am urmatoarea speta: am realizat o procedura de cerere de oferta la care s-au prezentat 5 ofertanti: - 2 dintre ofertanti au depus documentele ... (vezi toată discuția)
Iso subcontractant ibitza78 ibitza78 Buna ziua! Am urmatoarea speta: Cerinta din Fisa de date este \\"[i]Se va prezenta Certificat privind implementarea si mentinerea unui Sistem de management ... (vezi toată discuția)