avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba...

Buna ziua,ma poate cineva lamuri in legatura cu o problema?As dori sa va intreb cat este perioada de proba conform legii?Urmeza probabil,sa fiu angajata ca si vanzator.si mi s-a dat de inteles ca voi fi initial intr-o perioada de proba de 90 zile,nu numai eu,ci mai multe persoane,si dupa aceasta perioada se va decide cine ramane sa ocupe postul respectiv si cine nu...
Si mai am o intrebare,avand liceul cu bacalaureat finalizat(filologie)si un curs de specializare,care este salariul corespunzator conform coeficientilor de ierarhizare(salariul minim brut pe economie fiind 670 ron ,daca nu ma insel:stunned:)
Va multumesc din suflet pentru informatiile acordate
Cel mai recent răspuns: szidonia , utilizator 17:47, 9 Septembrie 2011
Art. 31, ind. 1, alin. (1) prevede ca se poate stabilii o perioada de proba de maxim 90 de ziel pentru functii de executie, cum e cazul dvs.
Insa, ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca au fost angajate concomitent mai multe persoane pentru acelasi post, ceea ce mi se pare un abuz.
Este evident ca, in cazul in care este un singur post disponibil, va ramane o singura persoana, celelalte netrecand peste perioada de proba.
Spun ca este un abuz deoarece in mod normal, dupa perioada de proba persoana care a fost angajata va ocupa si in continuare postul respectiv, si doar in conditii exceptionale nu il va ocupa, cum ar greseli majore.
Insa, in situatia dvs se merge de la bun inceput pe o premisa incorecta, aceea ca celelalte persoane vor pleca, chiar daca s-ar descurca bine.
Eu va sfatuiesc, mai ales daca in perioada de proba nu sunteti platit, sau sunteti platit mai putin decat ar trebui sa fiti platit daca nu ati fi in perioada de proba, sa va cautati in alta parte.
In ceea ce priveste salariul minim pe economie este 670 ron.
Codul muncii prevede ca, perioada in care se pot face angajari succesive de proba ale mai multor persoane pentru acelasi post este de maximum 12 luni... art.33.
Multumesc pt raspunsul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Multe pareri ale contabililor diferite....salariu minim 720 sau 804? invatacel invatacel luam exemplul unui lucrator comercial cu studii medii (are la dosar diploma de bacalaureat) si vreau sa il angajez cu salariu minim pe economie. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Este legal sa fi Domig Domig Este legal sa fi platit sub salariu minim pe economie da ca esti calificat ca agent de paza?X-(Da ca este legel sa am trecut in contract 680 RON in loc de ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pentru studii superioare in domeniul privat Eulaura Eulaura Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire! Care este noul salariu pentru studii superioare in mediul privat? Astazi ne-au fost prezentate noile contracte de ... (vezi toată discuția)