Buna ,
am intrebat la Centrul pt imigrari despre ce si cum trebuie sa fac daca vreau ca prietenul meu, cetatean marocan, sa poata veni in tara si mi s-a spus k trebuie sa-l invit si sa platesc 30euro / zi , cate zile va sta in Romania. Sincer nu inteleg cum e cu cei 30 de euro. Trebuie sa-i platesc undeva sau sa-i am intr-un cont ?
Poate sa ma ajute cineva cu un raspuns mai clar decat cel pe kre l-am primit de la Centrul pt Imigrari?
Multumesc aniticipat.
Trebuie sa-i aveti intr-un cont; ori, cereti la serviciu o adeverinta de salariu; cu extrasul de cont bancar / adeverinta de salariu faceti dovada ca puteti sa-i asigurati intretinerea /cele necesare traiului pe periaoda vizitei. Mai aveti nevoie si de copie dupa contractul de proprietate/inchiriere/comodat al spatiului in care prietenul va fi cazat / ori de o declaratie notariala in acest sens (de luare in spatiu) care sa demonstreze ca aveti un loc un strainul poate locui.
Sa nu uitati sa achitati taxele inainte sa va intoarceti la Oficiul de Imigrari;
- 19 RON taxa consulara; se achita la Trezorerie/C.E.C. in contul bugetului de stat nr. 20330102;
- 3 RON taxa cerere; se achita la Trezorerie/C.E.C. in contul bugetului de stat nr. 20330102;
- 1 RON contravaloare formular-tip; se achita la Trezorerie/C.E.C. in contul bugetului de stat nr.20330108;
Invitatia, insotita de o serie de documente, in functie de scop, se ridica, se completeaza in doua exemplare si se depune la sediul formatiunilor teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari, in vederea aprobarii.
Invitatiile se aproba in 60 de zile de la data depunerii.
In cazul aprobarii, un exemplar al invitatiei va fi inmanat dvs si pe care o veti transmite catre prietenul dvs. Acesta va prezenta invitatia, in original, la misiunea diplomatica sau la oficiul consular, insotita de celelate documente, pentru obtinerea vizei romane. Trebuie sa aplice pentru viza in termen de 30 de zile de la aprobarea invitatiei, in caz contrar aceasta pierzandu-si valabilitatea.