Pe fondul intelegerii amiabile dintre mine si contestatoare, am dat declaratie notariala eu si sotul meu prin care renuntam la judecata constatiei la executare si la dreptul pretins (pacalita de avocatul ei). In sala de judecata n-am fost prezenta decat eu, sotul meu fiind reprezentat de avocat. Am dat instantei declaratiile notariale si am precizat prin avocat ca renuntam la judecata (atat, nu si la dreptul pretins desi era specificat in declaratia notariala) sub rezerva ca si contestatoarea sa renunte la executarea inceputa impotriva noastra.Instanta a precizat insa in practica ca am renuntat si la dreptul pretins.
Instanta a respins contestatia la executare si in baza art. 247 c.p.c a luat act de renuntarea noastra la insusi dreptul pretins .
S-au precizat in considerentele sentintei ca ambii constatatori prezenti personal au declarat ca inteleg sa renunte la dreptul pretins, desi la apelul nominal se precizeaza ca a fost prezenta numai contestatoarea.
In conditiile in care intimata nu si-a respectat partea sa din intelegere si nu a renuntat la executare mai pot face eu acum recurs? (sunt in termenul procedural)Daca da in ce temei?
Multumesc.
nu cred că aveți vreo șansă, de a obține ceva cu acel recurs, atâta vreme cât aveți acele declarații autentice prin care renunțați la drept. acele acte au avut însemnătate ptr instanță și nu prezența dv-stră.
In conditiile in care este specificat in declaratia data la notar faptul ca se renunta la judecata, dar cu obligatia ca cealalta parte sa renunte la executare, se poate introduce o noua cerere avand acelesi obiect.
Am formulat contestatie la executare pe onorariul exagerat de mare al avocatului (6500 lei) si pe faptul cain titlul executoriu impotriva noastra nu era prevazuta nicio obligatie.
Eu intrebam daca mai pot formula recurs in aceste conditii (nerespectarea conventiei dintre noi ) si daca da in ce temei legal.