avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre concediul prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre concediul prenatal

buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine raspunandu-mi ce pot sa fac,sunt angajata din data de 8 martie 2011 pe contract determinat pe perioada de 6 luni,in luna mai am aflat ca sunt insarcinata,acum in septembrie pe data de 8 mi-am prelungit contractul pe inca 6 luni ,avand in septembrie pe 2o 5 luni de sarcina.Nu ma pot incadra sa iau prenatal,dar ce pot face aj putea sa platesc din urma darile ca sa pot sa iau,va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 9 Septembrie 2011
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.
Concediul de maternitate cuprinde 126 zile calendaristice si se imparte in:
- concediu de sarcina, numit si concediu prenatal (inaintea nasterii)
- concediu de lauzie, numit si concediu postnatal (dupa nastere)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal, concediu prenatal BahanRomica BahanRomica Buna! Am o nelamurire cu concediul prenatal : - care este perioada de acordare a concediului prenatal ? - cu cat se plateste din salariul net ? Va ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si concediul postnatal Lupes Fenina Lupes Fenina Care este nr. de zile de concediu prenatal si postnatal? Care sunt conditiile de acordare a acestor concedii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua byta byta inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc ... (vezi toată discuția)