avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua!Dupa divort copilul a ramas pe numele tatalui,daca ma recasatoresc ramane tot pe numele lui chiar daca viitorul sot vrea sa-l treaca pe numele lui?
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 13:46, 9 Septembrie 2011
copilul pastreaza numele tatalui, numele inscirs in certificatul de nastere indiferent de dituatia dintre parintii sai (divort si apoi recasatorirea acestora ), doar daca viitorul sot va demara procedura de adoptie a minorului cu acordul tatalui biologic va dobandi numele sotului mamei
sau la majorat copilul isi va putea schimba numele pe cale administrativa
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie copil minor a_juve a_juve Buna ziua! M-am recasatorit si sotul doreste sa treaca pe numele lui minorul. Mentionez ca certificatul de divort a fost emis de notar public si autoritatea ... (vezi toată discuția)
Adoptie prin casatorie mona2010 mona2010 Buna tuturor! Cazul meu este acesta;copilul meu nu a fost recunoscut de tatal natural si acesta nu plateste pensie alimentara.Eu sunt unicul parinte care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil ioanamaria1979 ioanamaria1979 sunt separata de fostul sot de 3 ani ,dar nu divortata ,voi avea un copil din relatia actuala ,cum pot sa fac sa poarte numele tatalui biologic si nu numele ... (vezi toată discuția)