avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se trateaza un proces penal referitor la NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se trateaza un proces penal referitor la NUP

fostul sot mi-a facut o plangere care s-a soldat cu NUP, acum a facut o plangere in instanta impotriva acestui NUP,cum se trateaza un astfel de proces?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaela2007 , utilizator 21:22, 11 Septembrie 2011
Fostul dvs. sot a formulat la instanta o plangere intemeiata pe disp. art 278 indice 1 c.proc.pen., plangere pe calea careia se critica cele doua solutii de NUP( neinceperea urmarii penale) pe care le-ati primit -una a procurorului si cealalta a prim-procurorului sau procurorului ierarhic superior dupa caz.
Motivele acestei plangeri le veti gasi in dosarul de la instanta, dosar pe care il puteti studia la arhiva acesteia, inainte de termenul de judecata fixat.( de obicei cu 5 zile inainte de termen dosarele sunt luate din arhiva).
Instanta procedeaza la solutionarea plangerii si verifica rezolutia sau ordonanta atacata, pe baza lucrarilor efectuate in cauza precum si a materialului probator efectuat, precum si a oricaror inscrisuri noi prezentate.
Instanta poate pronunta una dintre următoarele soluţii:
a) respinge plângerea, prin sentinţă, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, menţinând rezoluţia sau ordonanţa atacată;
b) admite plângerea, prin sentinţă, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi trimite cauza procurorului, în vederea începerii sau redeschiderii urmăririi penale, după caz. Judecătorul este obligat să arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicând totodată faptele şi împrejurările ce urmează a fi constatate şi prin care anume mijloace de probă;
c) admite plângerea, prin încheiere, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi, când probele existente la dosar sunt suficiente, reţine cauza spre judecare, în complet legal constituit, dispoziţiile privind judecata în primă instanţă şi căile de atac aplicându-se în mod corespunzător.
Prin urmare, este necesar sa va angajati un avocat care sa va formuleze apararea in functie de motivele invocate in plangere.

@avocat_lascoschi- "porniti cu prima sansa" =aveti sanse ca plangerea formulata sa se respinga. pentru ca aveti deja 2 solutii ale parchetului favorabile.
@sebastian- barbulescu "intampinare" in proces penal???:slap:

Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc, super raspuns... multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)