avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu acordul ambelor parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu acordul ambelor parti

Buna ziua, as dori sa stiu daca exista o cerere tip pentru divortul de comun acord. Si daca da, cum o pot procura. Mai am nevoie sa fac si un istoric al casatoriei, sau e de ajuns aceasta cerere? Si care este procedura pentru acest tip de divort? As vrea sa stiu care este termenul sau daca exista un termen pe care il primim de la judecatorie. Precizez ca sotul meu este de acord cu divortul si este dispus sa semneze actele pentru terminarea cat mai repede si cat mai decent. Va multumesc anticipat. Adresa mea de mail este prometeus_969@yahoo.com , in caz ca va folosete pentru trimiterea cererii tip.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 2 Septembrie 2008
divortul prin acord, numai daca: a trecut cel putin 1an de la casatorie si nu sunt copii minori.
depuneti cererea si vedeti cand vi se datermen, va infatisati amandoi la judecator si ii spuneti ca sunteti de acord.

av. vasilescu
Este o solutie buna, atunci cand partile, de comun acord, inteleg ca lucrurile in casatorie nu mai merg, fiind iremediabil distruse! Nu sunt cereri tip, se formuleaza o cerere de divort in care se mentioneaza faptul ca partile nu mai pot continua casatoria. Instanta va da un termen de 2 luni si daca in acest rastimp partile isi mentin pozitia, instanta se va pronunta in sensul desfacerii casatoriei, fara alte termene de judecata!
Va multumesc.
joanna64 a scris:

Buna ziua, as dori sa stiu daca exista o cerere tip pentru divortul de comun acord. Si daca da, cum o pot procura. Mai am nevoie sa fac si un istoric al casatoriei, sau e de ajuns aceasta cerere? Si care este procedura pentru acest tip de divort? As vrea sa stiu care este termenul sau daca exista un termen pe care il primim de la judecatorie. Precizez ca sotul meu este de acord cu divortul si este dispus sa semneze actele pentru terminarea cat mai repede si cat mai decent. Va multumesc anticipat. Adresa mea de mail este prometeus_969@yahoo.com , in caz ca va folosete pentru trimiterea cererii tip.

Potrivit art. 112 c.proc.civ., cererea de chemare în judecată (cererea de divort) va cuprinde:
– numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor;
– calitatea juridică în care părţile stau în judecată, atunci când nu stau în nume propriu;
– obiectul cererii şi valoarea lui;
– arătarea motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea;
– arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere;
– semnătura.
Pe lângă aceste menţiuni, cererea de divorţ trebuie să indice daca au rezultat sau nu copii minori din casatori (art.612 C.proc.civ.).
Prin acţiunea de divorţ reclamantul poate formula şi alte cereri, cum sunt cele referitoare la încredinţarea copiilor minori, plata pensiei de întreţinere, partajul bunurilor comune, încuviinţarea purtării numelui avut în timpul căsătoriei sau a revenirii la numele avut înainte de căsătorie, să se decidă asupra beneficiului contractului de închiriere etc.
Cererea de divorţ care se întemeiază pe acordul părţilor va fi semnată de ambii soţi, dar prezentarea ei preşedintelui judecătoriei poate fi făcută personal doar de unul din soţi.
Dacă cererea de divorţ a fost formulată în condiţiile prevăzute de art. 613 alin. 1 c.proc.civ., preşedintele instanţei va verifica existenţa consimţământului soţilor, după care, va fixa un termen de două luni în şedinţă publică (art. 613 ind.1 alin. 2 teza I c.proc.civ.).
Va multumesc pentru amabilitate. Cred ca cel mai bine ar fi sa contactez un avocat care sa imi redacteze cererea de divort, eu nefiind familiarizata cu termenii juridici de rigoare. Sotul meu este de acord sa semneze cererea de divort, copii nu avem, si amandoi dorim sa trecem prin divort cat mai elegant cu putinta, fara acuze, sau tot circul care exista de obicei in astfel de situatii. E destul de trist ca am ajuns aici, nu avem nevoie de mai multa uratenie. Probabil ca vom alege cele mai "neutre" motive pentru divort, cele mai putin umilitioare pentru amandoi.Tot ce sper este sa nu avem nevoie de martori, pe care ne-ar fi greu sa ii gasim, nici unul dintre noi nefiind genul care sa se confeseze prietenilor. Speram ca termenul de judecare sa fie mai mic de 2 luni, dar asta este. Inca o data, mul;tumesc pentru amabilitate. O seara buna va doresc.

Alte discuții în legătură

Actiune perimata matachecarmen1973@yahoo.com matachecarmen1973@yahoo.com in anul 2010 sept,sotul meu a introdus actiune de divort iar termenul stabilit a fost peste 6 luni,dar noi nu ne am prezentat ;in luna martie 2012 am primit o ... (vezi toată discuția)
Sfatuiti-ma cum sa divortez.completare alinacampean alinacampean Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut ... (vezi toată discuția)
Divort horodni horodni In cazul in care ambii soti sunt de acord sa divorteze si exista un copil major ca rezultat al casatoriei, care este cea mai simpla modalitate de divort ? ... (vezi toată discuția)