avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

buna ziua.daca am terminat facultatea la frecventa redusa si dupa aia am intrat in somaj 6 luni de zile,ramanand intre timp insarcinata,nu pot beneficia de ccc doar pentru ca nu am terminat facultatea la zi?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 16 Septembrie 2011
nu are importanta....
adresati o cerere oficiului ....
Mult succes!
P.S. exista jurisprudenta in domeniu, si e bine sa insistati ... s-au facut numeroase derogari de la textul de lege '' OUG 111/2010'' ...maxima atentie... ;)
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
sebastian-barbulescu, utilizator
Ba are importanta intrucat OUG 111 conditioneaza acordarea CIC de urmarea cursurilor de zi, nu la frecventa redusa. Si cererea se depune la Agentia pentru Prestatii Sociale prin intermediul primariei, nu la oficiu.
In concluzie, daca userul nu a urmat cursurile de zi ale unei facultati acreditate, nu beneficiaza de CIC.
Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii…

(5) Cele 12 luni prevazute la alin.(1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

a) au beneficiat de indemnizatie de somaj,

m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

In concluzie, asa cum spune si @dana_lavinia mai sus, nu se poate decat cu frecventare cursuri la zi.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
sebastian-barbulescu a scris:

.....

P.S. exista jurisprudenta in domeniu, si e bine sa insistati ... s-au facut numeroase derogari de la textul de lege '' OUG 111/2010'' ...maxima atentie... ;)

Poate ne prezentati si noua un caz in instanta in care s-a facut derogare de la OUG nr.111/2010 ? ... :-/

sebastian-barbulescu a scris:

Ati facut o completare ulterioara, dar, asa cum spunea si @freeelis, ar fi interesanta jurisprudenta la care faceti referire.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului debora debora buna ziua. sunt insarcinata in 2 luni , tocmai am terminat facultatea pe 27 iunie 2012 si as vrea sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru absolvent Adinutza20 Adinutza20 Buna ziua am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Anul acesta am terminat facultatea am luat licenta in luna iunie 23 si sunt ... (vezi toată discuția)
Din somaj in concediu pentru cresterea copilului Patricia_Lucia Patricia_Lucia Buna ziua . V-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Daca o angajata a unei societatii intra in somaj , intre timp aceasta ramane insarcinata , ... (vezi toată discuția)