avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferente intre total contoare pasante de gaze si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferente intre total contoare pasante de gaze si contor de bransament

Intr-un bloc cu 44 apartamente, 41 de apartamente au contoare pasante de gaze. In fiecare luna intre totalul contoarelor pasante de gaze si contorul de bransament (factura de la furnizor) apare o diferenta care reprezinta cca. 1/3 din valoarea facturii. Aceasta diferenta este repartizata in totalitate celor 3 apartamente fara contoare pasante.
Este corect, aceste apartamente chiar ard gazul de dimineata pana seara? Nu pot fi nici pierderi, ca la apa! :OFirma care a instalat aceste contoare pasante a disparut. Presedintele nu este interesat sa ia nici o masura, contorul dansului aratand un consum minim de gaze.

Exista un mod legal de repartizare a acestei diferente? Cui sa se adreseze proprietarii acestor 3 apartamente, in conditiile in care sunt in minoritate?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:53, 11 Septembrie 2011
Cel mai bine ar fi sa-si monteze si ei asemenea contoare si atunci diferenta s-ar imparti la toti .
Aceste contoare pasante (cele amplasate pe teava subtire de gaze, despre asta este vorba?)nu sunt agreate de furnizorii de gaze. Luati legatura cu furnizorul de gaze si interesati-va despre aceste contoare si ce sunteti sfatuiti sa faceti.

Aceasta situatie se repeta in fiecare luna?
Nu este nicio diferenta intre lunile cu facturare a consumului estimat si cele cu facturare a consumului citit (la bransament)?
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
elga50, moderator
Pentru a scapa de neplaceri, alaturati-va majoritatii si ancorati-va in realitatea condominiului in care locuiti!
O sa va fie, oricum, mai bine. In plus, nu va trebui sa mai solicitati tot felul de pareri (nefundamentate) despre cum poate fi solutionata diferenta fata de ceilalti.
@Arel, ai zis-o: intr-adevar aici circula tot felul de pareri (nefundamentate). Dar la ce te-ai astepta de fapt? Nu stiai ca parerile fundamentate se dau pe bani? Aici or fi ele nefundamentate, dar sunt gratis si daca vrei intelegi cate ceva...
Si apoi, nu cred ca autorul topic-ului astepta de la forumisti chiar o parere fundamentata, ci pur si simplu o parere.
Omul a intrebat ceva si i s-a raspuns cat se poate de corect - de altfel si dumneata ai zis ca ar fi bine ca si celalti 3 proprietari sa intre in rand cu lumea. Abia atunci poti sa vorbesti de diferente care s-ar imparti la nr. curent de persoane si cred ca toata lumea ar fi multumita.
La noi, cele 44 de apartamente au contoare pe hol, la intrarea in ap., si toti proprietarii au contracte individuale cu furnizorul. Si noi am vrut sa ne montam contoare pasante, insa pe langa faptul ca nu erau agreate de furnizor, nici nu le-am gasit in comert (2001), asa ca am apelat la metoda cu contori pe hol, tevi prin casa pana la CT si aragaz. La intrarea in bloc avem numai un regulator de presiune care a trebuit sa-l inlocuiasca pe cel vechi care nu corespundea noilor cerinte de consum. Cam asta-i cu parerile avizate/fundamentate de la niste nespecialisti. Asteptam pe dl. ing. carol_lorac cu o opinie intr-adevar avizata.
@Arel
Da, uitasem spiritul de turma. Mi-ati amintit de un citat a lui Robert Frost citit pe acest site (care imi va atrage cartonasul galben):
"jumatate din lume este compusa din acei oameni care au ceva de spus si nu pot, cealalta jumatate nu au nimic de spus, dar totusi continua sa spuna"
Si pentru "a nu mai solicita tot felul de pareri nefundamentate", le sugerez sa se mute de la bloc intr-o vila, chiar si pe un alt continent.

@elga50
Am sperat ca poate exista niste reglementari ca la apa, cei ce nu au contoare pasante sa plateasca conform unor bareme.
Se vor adresa furnizorului de gaze si ANRE.
Multumesc.
Problema aceasta nu s-a mai discutat pana acum, daca imi amintesc bine.
Daca e sa ne luam dupa cum se face la apa, in blocurile in care nu toti au apometre, diferenta se imparte acestora.

Fiecare asociatie isi face propriul regulament, iar in privinta gazelor, probabil la fel, cu atat mai mult cu cat aceste contoare nu sunt agreate de furnizor, deci nici reglementate consumurile indicate de aceste contoare.

Alte discuții în legătură

Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Trei asociații de proprietari pe un singur branșament la apă. cum s-ar putea împărți cheltuielile în această situație? Ioan1988 Ioan1988 Buna ziua, referitor la situatia cu un singur bransament, am o speta: Exista 3 blocuri cu un singur bransament recunoscut de catre furnizorul de apa, ... (vezi toată discuția)