Ma confrunt cu urmatoarea situatie!
De curand m-am despartit de fostul asociat si am continuat afacerea singur! Acum din diferite motive au aparut tot felul de discutii, care au degenerat prin mutarea domeniului societatii pe un alt server, fara acordul meu si fara un contract semnat in acest sens! Astfel sunt nevoit sa constat ca toate informatiile trec prin fostul meu asociat si aici ma refer in special la email-urile care le primesc si le expediez! Deoarece a modificat parolele de acces numai pot sa mut domeniul inregistrat pe societatea care o administrez! Vreau ca fostul asociat sa raspunda pentru faptele comise si sa deschid proces impotriva lui, dar ma intereseaza daca exista lege care sa pedepseasca acest lucru!
Cand v-ati despartit cum a ramas cu site-ul, domeniul... ? Daca a ramas inscris ca fiind al firmei din care ati plecat, fostul asociat are dreptul sa faca ce vrea - e proprietarul firmei si, implicit are drepturi asupra domeniului.
La e-mail nu aveti o parola "personala"? De ce nu o schimbati? (sau, inteleg ceva aiurea?)
Pe topicul "Dreptul la confidentialitate" dna av. Florentina Albu a scris despre secretul corespondentei - poate va e de folos, deoarece secretul corespondentei e protejat prin dispozitiile legii penale, chiar daca aceasta corespondenta e prin mijloace electronice.