avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil in afara casniciei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil in afara casniciei

Buna ziua,
Familia se confrunta cu o problema destul de grava, sotul meu este acuzat cum ca ar avea un copil in afara casniciei, dar adevarata problema este ca noi suntem plecati la munca in afara tarii, iar perioada precizata de doamna respectiva nu corespunde cu perioada in care noi am fost in tara.Acum intrebarea mea este daca se poate afla de la registrul starii civile,evidenta populatiei adevarata data de nastere al copilului, daca este o informatie pentru public, iar daca nu care sunt pasii care trebuie urmati pt a avea acces la certificatul de nastere.
Multumesc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 23:00, 13 Septembrie 2011
Teoretic, persoana care face acuzatia va avea si sarcina probei in acest sens. Avand in vedere, ca dumneavoastra si sotul puteti face dovada ca ati fost in afara tarii in perioada conceperii copilului, nu cred ca aveti de ce sa va faceti probleme.
Problema este, ca persoana respectiva, o tine doar pe testul de paternitate, si pe urma vorbim, asa s-a exprimat.Noi putem face dovada ca am fost in afara tarii, dar ar fi mult mai simplu cred ca pentru toata lumea, sa vedem acel certificat de nastere, dar cum mama are atitudinea pe care o are, nu ne-a ramas alta alternativa decat sa il vedem prin alte mijloace
daca persoana doreste cu adevarat sa faca asta, poate apela la justitie si atunci in baza unui alt test de paternitate adevarul va iesi la iveala
Pe cale oficiala, nu aveti cum afla ce doriti. Pt moment, nu e de luat in seama, daca il va actiona in judecata pe sotul dvs,veti stii aceste date ca sunt cuprinse in cerere. Puteti angaja un avocat sa nu fiti nevoiti sa veniti la judecatorie. Daca nu se dovedeste ca sotul dvs e tatal acelui copil, veti recupera cheltuielile de la reclamanta
cel mai bun document este certificatul constatator al nascutului viu. se elibereaza de catre spital sau unitatea spitaliceasca ce a constatat faptul. in lipsa lui vor fi doar aberatii.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa stiu care ar fi procedura de stergere a ... Adina Borta Adina Borta Buna ziua, Doresc sa stiu care ar fi procedura de stergere a numelui tatalui din certificatul de nastere pentru urmatoarea situatie. Detinatorul ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)