avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Camere de supraveghere
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Camere de supraveghere

Buna ziua, am citit pe forum legea 333/2003 , dar o persoana fizica are voie sa monteze pe strada camere de supraveghere in asa fel incat sa monitorizeze pe toata lumea?
intreb deoarece eu sunt terozizata de un vecin, locuiesc vis-a- vis de acesta repet este persoana fizica fara cinestie ce vila sau masina, de protejat nu are pe cine, ideia este ca aceste camere sunt prinse de stalpii lui de la poarta pe o tija metalica iesite in strada pana la granita dintre trotuar si asfalt. Pentru asta cred ca ar trebui sa existe o aprobabe de la cineva nu? sau in baza a ce documente legea iti permite sa supraveghezi de la o asa distanta? practic el stie la ce ora ies la ce ora vin cu cine cand si cum. e deranjant pentru ca la tine in fata portii nu poti sta sau sa te caute cineva sa stai de vorba. Spuneti-mi si mie va rog in ce conditii se aproba astef de sisteme cine le aproba ca firma de paza eu acolo nu am vazut, am vazut un pusti care statea cocotat in gardul lui si ii fixa acele tije pe care camera sta cocotata.
spuneti-mi va rog ce pot sa fac sau cui sa ma adresez sa pot rezolva problema asta, nu mi se pare normal , intimitatea mea unde mai este?
Cel mai recent răspuns: nykkol , utilizator 09:58, 13 Septembrie 2011
Deci, distingem intre 2 situatii: camerele de supraveghere sunt pe proprietatea celui care le-a solicitat ori sunt pe spatiul public (stalpi de iluminat etc). Daca sunt pe gardul lui si filmeaza drumul, pentru a-si supraveghea intrarea pe proprietate si fatada casei, chiar daca acest lucru implica si filmarea unei portiuni de asfalt, e in regula. Persoanele surprinse pe trotuar si masinile parcate ori care trec sunt pe drum public. Daca camerele sunt montate pe stalpii de utilitati din fata casei, are nevoie de acordul primariei, care evident, il taxeaza pe solicitant. In rest, problema e la fel, nu aveti ce sa-i reprosati. Nici daca ati cadea cu bicicleta in drum si va pune pe youtube nu aveti ce sa-i reprosati. Problema apare daca va filmeaza casa, pe dvs. in casa dvs. sau in curtea dvs., fara acordul dvs. Strada e a tuturor, iar pe strada nu aveti intimitate.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
edina, utilizator
Multumesc pentru raspuns adevarat ca pe strada nu poti avea intimitate ca in dormitor , insa camerele de supraveghere sunt pozitionate in asa fel incat de la un capat la altul al strazii veninasul meu drag vede tot ce misca, nu isi monitorizeaza intrarea in proprietate ci pur si simplu toata strada. Camerele sunt cocotate in stalpii lui cum am si spus, din acei stalpi pornesc pe exterior pe acele tije metalice de 40-50 de cm pentru a supraveghea intreaga strada acestea nu sunt pozitionate sa isi supravegheze proprietatea. sunt pe strada si alti vecini care au dar sint foarte discret si nu isi supravegheaza decat ce le apartine, sa nu fiu inteleasa gresit nu ma deranzeaza ca isi supravegheaza proprietatea dar sunt exagerat de scoase in evidenta si ai impresia ca cineva iti sta cocotat in spinare.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere Alina.aly Alina.aly Buna seara! Locuiesc intrun andamblu de case cu o curte comuna in fata casei,mai exact 2 locuri de parcare in fata fiecarei case,teren propietate personala si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuim la curte iar vecinii de vis a vis si-au montat ... simotud simotud Buna ziua! Locuim la curte iar vecinii de vis a vis si-au montat camere de filmat, una in stalpul de electricitate de la strada( cred ca prinde portiunea din ... (vezi toată discuția)
Drum public Utilizator1337 Utilizator1337 Buna ziua. Pe strada mea, cel putin 2 locuitori de vis-a-vis, care stau la casa, au pus de curand pe strada cadre metalice ancorate in asfalt sau legate de ... (vezi toată discuția)