avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transferul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transferul

Sunt proaspat absolvent de administratie publica, si voi sustine un examen in aceasta luna pe un post la o primarie din alta localitate decat cea in care domiciliez la vreo 80 km distanta.
Se poate cere transferul, la cerere, de la o primarie la alta dupa o anumita perioada de timp? Au dreptul functionarii publici la transfer, sau la o reintregire a familiei sa zicem?

Va multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 2 Septembrie 2008
Cu privire la transferul functionarilor publici, Legea nr. 188/1999 (r2) din 08/12/1999 Republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 365 din 29/05/2007 privind Statutul functionarilor publici dispune:

Art. 56. - Ocuparea functiilor publice se face prin:
a) promovare;
b) transfer;
c) redistribuire;
d) recrutare;
e) alte modalitati prevazute expres de prezenta lege.
Va recomand sa studiati foarte bine acest act normativ in calitate de absolvent de administratie publica si viitor functionar public, deoarece reglementeaza regimul general al raporturilor juridice dintre functionarii publici si stat sau administratia publica locala, prin autoritatile administrative autonome ori prin autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale, asupra carora sunteti direct interesat.
Legea nr.188/1999 republicata prevede ca , transferul poate avea loc dupa cum urmeaza:
a) in interesul serviciului;
b) la cererea functionarului public.
(2) Transferul se poate face intr-o functie publica pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului.
(3) Transferul in interesul servicului se poate face numai cu acordul scris al functionarului public transferat. In cazul transferului in interesul serviciului in alta localitate, functionarul public transferat are dreptul la o indemnizatie egala cu salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioara celei in care se transfera, la acoperirea tuturor cheltuielilor de transport si la un concediu platit de 5 zile. Plata acestor drepturi se suporta de autoritatea sau institutia publica la care se face transferul, in termen de cel mult 15 zile de la data aprobarii transferului.
(4) Transferul in interesul serviciului se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica de nivel inferior.
(5) Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul. In acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.
(6) In cazul functionarilor publici de conducere transferul se poate realiza pe functii publice de conducere ale caror atributii sunt similare cu atributiile functiei publice de pe care se efectueaza transferul, cu respectarea prevederilor alin. (2), (4) si (5).
(7) Autoritatile sau institutiile publice au obligatia de a asigura publicitatea functiilor publice vacante care pot fi ocupate prin transfer la cerere. In situatia in care doi sau mai multi functionari publici solicita ocuparea unei functii publice vacante prin transfer la cerere, selectia se face pe baza de interviu. (art.90)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer la cerere DIA63 DIA63 Lucrez ca f.p. si sunt afectat de restructurare.Am identificat o unitate asemanatoare care are deficit de personal inclusiv functia mea. Doresc sa ma transfer ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public Jovanna Jovanna Sunt functionar public intr-o primarie , ma pot transfera la consiliul judetean? Trebuie o anumita vechime pentru a face cerere de transfer ? Postul trebuie ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public OV1077 OV1077 un functionar public dintr-o primarie -( economist) studii post universitare se poate transfera la o alta primarie pe un post de la registrul agricol ? Rog ... (vezi toată discuția)