avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Restituire indemnizatie de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Restituire indemnizatie de handicap

In octombrie 2008 tatal meu in coma diabetica pe insulina,i-am scos un certificat de handicap de dementa senila(ramasa in urma comei si varstei) si ulterior l-am internat intr-un camin de batrani,unde nu mi s-a cerut acest certificat
.In octombrie 2010 am fost chemata la sediul persoanelor cu handicap ca nu aveam dreptul in baza unei legi la pensia de han dicap pe care am ridicat-o.
Am achitat o parte din bani.
Intrebarea mea este:cine e vinovat de acesata situatie;e normal ca eu fara sa am studii de legislatie trebuia sa cunosc legea;cine trebuie sa plateasca .
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 12:42, 13 Septembrie 2011
legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prevede ca persoana cu handicap/reprezentantul legal are obligatia sa anunte directia generala de asistenta sociala si protectia copilului, în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştinţă, orice modificare cu privire la gradul de handicap, domiciliu sau reşedinţă, starea materială şi alte situaţii de natură să modifice acordarea drepturilor prevăzute de lege.
cand ati depus cererea pentru acordarea drepturilor si facilitatilor nu ati semnat o declaratie in acest sens?
paragraful din lege este trecut, de obicei, pe cerere sau este o declaratie separata.
imi pare rau, dar dumneavoastra trebuie sa platiti pentru ca ati ridicat un drept necuvenit.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
dianami, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diabetul este o boala de handicap? MARIUS1000 MARIUS1000 În urmă cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, si cu insulină dependent,fac insulină de 4ori pe zii a câte 114 unități,am incercat si ... (vezi toată discuția)
Pensia de handicap george999 george999 Buna ziua, sufar de o boala cronica si nume diabet de tip 1 cu insulina. Aceasta boala mi-a aparut la varsta de 22 de ani, nesimtindu-ma bine am ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap pentru dementa mixta mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Imi poate spune cineva daca o persoana incadrata cu handicap pentru dementa mixta beneficiaza de reducere la plata impozitului pe cladiri? Va ... (vezi toată discuția)