avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite si taxe locale

Buna ziua,
La un autoturism proprietate personala cu capacitatea cilindrica 2319 cc am reomologat in 2009 un motor de capacitate mai mica 1984 cc dar nu reusesc sa-i conving pe cei de la taxe locale sa-mi recalculeze impozitul auto.
Ei spun ca asa prevede codul fiscal si ca nu se pot face recalculari / actualizari retroactive. Este adevarat? Am vreo alta cale de atac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:52, 13 Septembrie 2011
Dovada ca i-ati anuntat in 2009 de omologarea noului motor, si incercati in instanta.
Buna ziua !
Avand in vedere faptul ca exista o reomologare in sensul expus de dvs. in speta , vi se putea reduce cuantumul impozitelor si taxelor locale cu luna aducerii la cunostinta a acestei modificari institutiei abilitate .... Presupun ca dvs. ati comunicat modificarea mult mai tarziu si doreati sa va fi micsorat impozitul cu data operarii modificarii (reomologarii) , lucru nelegal , motiv pentru care nu aveti sanse de reusita in instanta . Altfel sta treaba daca aveti dovada comunicarii acestei modifiari iar angajatii nu au operat aceasta modificare (desi am o presimtire ca nu e cazul ) .
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare motor autoturism tetcu tetcu Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spune-ti daca schimb motorul unui Renault T WINGO cu altul second si care are acelasi tip, acelasi cod,aceleasi ... (vezi toată discuția)
Impozit scuter(moped) Danyel77 Danyel77 va rog sa-mi spunetii si mie cum sa formulez o contestatie la primarie deoarece nu am platit taxa de inregistrare anuala de 50 ron pe care o percepe primaria ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale roadx roadx Taxe si Impozite locale In data de 22 Ianuarie 2022, d-l Dragos Niculescu a publicat un articol legat de taxe si impozite pe 2022 ... (vezi toată discuția)