avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reziliere contract de inchiriere

buna ziua,am un contract de inchiriere pt un spatiu cu o societate.Eu sant proprietarul si contractul este pana in 01,03.2012.Am primit astazi po notificare de incetare a contractului de inchiriere cu respectarea unui termen de preaviz de 30 zile ,conform art 7 punctul 3 din contractul de inchiriere,incheierea contractului incepand din data de 01.10.2011.La art 7 punct3 in contract scrie ca:denuntarea unilaterala a contractului poate fi facutapentru motive neimputabile celeilalte parti,prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.In cazul denuntarii unilaterale proprietarul este obligat sa acorde un preaviz de 60 zile iar chiriasul de 30 zile.Asta insemnand ca nu mai trebuie sa plateasca chiriasul cuantumul a doua chirii asa cum scrie in acelasi contract la art 6 punctul 1?art 6 punct 1:in caz de reziliere a contractuluipentru cauze imputabile uneia din parti partea aflata in culpa este datoare la plata unor daune interese.Chiriasul urmand a plati cuantumul a doua chirii.Maine dimineata ma asteapta sa semnez notificarea...Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pop sergiu , utilizator 18:11, 13 Septembrie 2011
Da, nu mai trebuie sa plateasca cuantumul a doua chirii.
deci e totuna daca semnez sau nu,daca nu isi respecta contractul nu e normal sa plateasca despagubiri?Nu din cauza mea vor sa il reziliem ci din a lor.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.eu am contract de subînchiriere suma de 500 de lei ... Poeana Violeta Poeana Violeta Buna ziua.Eu am contract de subînchiriere suma de 500 de lei pe 5 ani cu posibilitate de mărire anuală cu acordul ambelor parti.Acum doua zile am fost ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cu contract simib101 simib101 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor. Sunt chirias si imi platesc in fiecare luna toate cheltuielile inclusiv banii pe chirie. Acum cateva zile proprietara a ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala a contractului de locatiune incheiat pe durata determinata ancacornelia ancacornelia buna ziua, am incheiat un contract de locatiune pana in oct 2019 cu urm prevederi la capitolul Incetarea Contractului: - prin denuntare unilaterala al ... (vezi toată discuția)