salut.
am si eu cateva intrebari. am fost citat zilele astea ca martor la politie in legatura cu niste spargeri de autoturisme din parcarea din fata blocului. eu habar nu aveam despre ce este vorba si cum s-a facut legatura intre mine si acest caz si nu aveam nicio informatie. dupa ce am ajuns la sectia de politie mi s-a prezentat un caz in care ar fi fost implicat un vecin de bloc pe care abia il stiam. dupa ce am completat o declaratie in care am scris faptul ca nu stiam nimic despre cele intamplate, cei de la sectie mi-au spus ca tre sa merg cu ei la inspectorat ca sa imi ia niste amprente si sa imi faca niste poze, desi nu aveam nicio legatura cu acest caz iar eu eram citat ca martor. desi am spus de nenumarate ori ca nu doresc sa le fac ei mi-au spus ca este obligatoriu si astfel m-am conformat....
dupa ce am ajuns acasa si m-am consultat cu un prieten acesta mi-a spus ca politistii au abuzat de mine.
ce as putea face pentru a disparea din baza aceea de date, pt ca din cate am inteles o sa am probleme pe viitor daca o sa se mai intample ceva ilegal prin cartier, putand fi chemat oricand la politie...
amprentarea este buna deoarece va exclude din cercul de suspecti (desi nu vad de ce ati fi suspect) insa fotografierea este un abuz.
in locul dvs as angaja un avocat ce se pricepe la procedurile de cercetare penala si as face sesizare atit la sectia de politie de care apartin acei lucratori cit si la IPJ si MAI.
in functie de raspunsul lor, exista posibilitatea unor plingeri penale. DAR - exista si un dar - trebuie sa dovediti lipsa acordului dvs deoarece ei vor invoca faptul ca ei au cerut iar dvs nu v-ati opus.
dacă nu ați săvârșit nici o faptă penală nu înțeleg de ce vă deranjează aceste probe. este datoria organului judiciar să cerceteze și a noastră, să colaborăm și să-i ajutăm cumva. nimeni nu poate abuza de dv-stră folosind aceste probe. veți fi chemat la poliție doar dacă există indicii că ați participat la săvârțirea vreunei fapte penale.
fotografierea este un abuz si nu poti accepta acest lucru in virtutea principiului "daca nu am facut nimic, de ce sa ma tem". este obligatia organelor de cercetare penala sa respecte legea!!
problema - sunteti sigur ca ati fost audiat ca si martor?
da, asta a scris pe citatie, nu mi s-a comunicat nimic altceva, am si intrebat daca sunt suspect eu cumva. doar martor...si nici nu inteleg cum am ajuns martor
Amprentare politie
maxxu09
Buna ziua,
se poate refuza amprentarea la politie in cazul in care x este in aria de suspecti pt. furt? si daca da care ce se poate intampla dupa aceea? Eu ... (vezi toată discuția)