avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... onorar avocat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

onorar avocat

Buna ziua!!
As avea o intrebare legat de onorarul avocatului.Am avut un bilet la ordin refuzat care s-a investit cu formula executorie iar la executare mi s-a cerut onorarul avocatului de 1000 ron pentru un bilet de 1900 ron.Executorul mi-a spus ca este legal .Exista asa ceva? Care este cadrul legal pentru onorarii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Mata , Avocat 16:16, 16 Septembrie 2011
Onorariile nu sunt limitate prin lege, si nici nu sunt stabilite limite minime. Doar instanta le poate micsora (lucru dealtfel discutabil).

Onorariul se stabileste liber intre avocat si client, in limitele legii si ale statutului profesiei.
Onorariul se determina si se prevede in contractul de asistenta juridica la data incheierii acestuia intre avocat si client, inainte de inceperea asistentei si/sau reprezentarii clientului.
Onorariul se stabileste in raport de dificultatea, amploarea sau durata cazului.

Daca ati incheiat un contract de asistenta juridica pentru ca avocatul sa va asiste in etapa executarii trebuia sa stiti de la inceput care este onorariul cerut de catre acesta.
colegul cred ca vrea sa stie altceva. executorul odata ce demareaza dosarul de executare va recupera de la persoana executata suma stabilita, onorariul avocatului precum si onorariul sau.
in concluzie banii dvs se vor recupera, in masura in care executorul are ce sa execute.
Onorarul avocatului nu este stabilit in hotararea judecatoreasca,si totusi executorul are dreptul sa solicite o suma atat de mare.?
in sentinta, la sfarsit instanta stabileste cine suporta cheltuielile de judecata.

Alte discuții în legătură

Art 451(2) din ncpc ce înteles are ? asedy asedy ”(2) Instanţa poate, chiar şi din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaţilor, atunci când ... (vezi toată discuția)
Onorarii avocatiale anonim anonim Buna ziua! Care sunt limitele minime-maxime ale onorariilor solicitate de avocat pentru o consultanta pe dreptul familiei? Nu este ceva legat de un dosar ... (vezi toată discuția)
Contract reprezentare? ramonel78 ramonel78 as dori sa stiu ce obligatii are avocatul cu cu care am incheiat un contract??????? cat timp este valabil acest contract?ce inseamna asistare si ... (vezi toată discuția)