avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Factura din POS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Factura din POS

Am incasari zilnice pe baza de card bancar si imi apare in Raportul Z.separat
numerar 5000.-lei si bon valoric 100.-lei,ptr.sumele aferent bonului v. am fact.din POS si inca un bon ptr.raportarea zilnica la banca.Cum e corect sa inregistrez in conta.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 13:25, 14 Septembrie 2011
Vanzarea efectiva
411-7xx
411-4427
Incasarea in cazului numerar
5311-411

Vanzarea efectiva
411-7xx
411-4427
Incasarea in cazul cardului bancar-la data platii efective cu cardul
5125-411
La data decontarii platii prin viramant bancar
5121-5125
Nu uitati si de comisionul bancar aferent incasarii,altfel nu se inchide 5125-de obicei se detaliaza in extrasul de cont bancar.
627-5125-comision aferent tranzactiei cu cardul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile. violetaanna violetaanna Buna ziua, Am urmatoarea problema si am rugamintea sa ma ajutati va rog cu o monografie corecta pentru aceste inregistrari: 1) Am extrasul curent : a) pe ... (vezi toată discuția)
Pos/card. econo econo Cum inregistrez in contabilitate o factura de vanzare achitata prin pos/card? Nu stiu daca sunt corecte notele? vanzare - 4111=707, 4427 incasarea prin ... (vezi toată discuția)