avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general scoatere din gestiune si valorificare marfuri ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

scoatere din gestiune si valorificare marfuri depreciate

Buna ziua,
am o problema si sper din tot sufletul sa ma puteti ajuta. Am un stoc de marfa ce nu corespunde dpdv calitativ. Fiind din material plastic am gasit o firma care cumpara deseuri din plastic si de aici m-am impotmolit. Ce acte trebuie sa fac eu, ce trebuie sa primesc de la acea firma ???? Practic cum se scad ele din gestiune?
Va multumesc :((
Cel mai recent răspuns: miri12 , utilizator 11:35, 16 Septembrie 2011
Marfurile necorespunzatoare se expediaza catre centrul de colectare deseuri cu aviz de insotire marfa. Acolo se cantaresc si se factureaza la kg.

Presupunem ca marfa are in gestiune urmatoarele:
- valoarea de vanzare cu amanuntul = 124 lei;
- adaos comercial = 20 lei;
- TVA neexigibil = 24 lei.

In urma vanzarii ca deseu se factureaza 30 lei (se aplica taxarea inversa).

Vom face urmatoarele inregistrari:

(1) vanzarea
411 = 70... cu 30 lei;
4426 = 4427 cu 7,20 lei.

(2) descarcarea de gestiune
378 = 371 cu 20 lei;
4428 = 371 cu 24 lei;
607 = 371 cu 80 lei.
E recomandabil sa faceti si un Proces verbal de casare/declasare (exista si formulare tip: pe fata activele corporale defecte, pe verso materialele recuperate) care sa fie semnat de o Comisie instituita pe baza de decizie.

Succes!
Va impartasesc opinia @fplopeanu. Nu se pot scoate din gestiune marfurile respective fara a le casa prima data. Dupa aceea pot fi trimise centrului de recuperare deseuri.
Va multumesc tare mult pentru ajutor :love2:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare marfa Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Firma la care lucrez are caen principal executie instalatii electrice, voi sa vanda ceva corpuri de iuminat ? Se poate face aceasta tranzactie ... (vezi toată discuția)
Inreg contabile de la neplatitor de tva la platitor negut_dorina negut_dorina rog , ce inreg conrtabile se fac de la neplatitor de tva la platitor de tva la o soc de comert cu amanuntul.va multumesc (vezi toată discuția)
Cum se face descarcarea gestiunii? analici analici Buna ziua Va rog care sunt notele contabile pentru descarcarea gestiunii?Va multumesc (vezi toată discuția)