avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensatii concediere prin clauza neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensatii concediere prin clauza neconcurenta

Buna ziua

Sunt dir gen al biroului local al unei companii straine. Managementul de grup doreste sa renunte la mine si singura posibilitate de a obtine niste despagubiri pare sa fie o clauza de neconcurenta din contract pe care o copiez mai jos. Ei spun insa ca nu este obligatorie si ca vor renunta la ea iart daca ii dau in judecata voi pierde si va trebui sa suport si chelt de judecata (onorariile avocatilor lor care sunt evident f mari). Mai jos clauza-

Pe durata de valabilitate a contractului individual de munca si pentru o perioada de 2 ani de la incetarea contractului individual de munca, indiferent de motivul incetarii contractului de munca, Salariatul se obliga sa nu desfasoare pe teritoriul Romaniei, in interesul sau propriu sau al unui tert, activitati care se afla in concurenta cu cea prestata la angajator ori sa nu presteze activitatile stipulate in principal in fisa postului, in favoarea unui tert care se afla in relatii de concurenta cu TFN Servicii Globale sau a Grupului TFN, de care apartine societatea angajatoare, in schimbul indemnizatiei de neconcurenta.
Incepand cu data incetarii contractului individual de munca, Angajatorul va plati Salariatului o indemnizatie lunara in cuantum de 50% din media veniturilor salariale brute din ultimele 6 luni anterioare datei incetarii contractului individual de munca sau, in cazul in care durata contractului individual de munca a fost mai mica de 6 luni, din media veniturilor salariale brute cuvenite acestuia pe durata contractului. Salariatul va avea obligatia de respectare a clauzei de neconcurenta chiar daca incetarea contractului individual de munca se produce din motive imputabile lui.
Aria geografica unde se aplica restrictiile de neconcurenta este Romania.
Pe durata perioadei de nonconcurenta domnul TOMESCU Iulian – Valentin trebuie sa informeze TFN Servicii Globale cu exactitate asupra datelor noului angajator si/ sau asupra situatiei sale profesionale ca si asupra activitatii pe care o va presta. In cazul nerespectarii obligatiei formale, domnul TOMESCU Iulian – Valentin nu este indrepatit sa primeasca indemnitatea compensatorie definita mai sus.
Incalcarea obligatiei de neconcurenta il va indreptati pe Angajator sa sisteze plata indemnizatiei, sa solicite restituirea indemnizatiei acordate pana la momentul incalcarii. Totodata, Salariatul va plati Angajatorului daune in cuantum de cel putin _________(ex. 12 salarii lunare ale salariatului sau chiar mai mult).



Ce ma sfatuiti ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 14 Septembrie 2011
aveti castig de cauza. trebuia sa va plateasca . nu pot modifica unilateral contractul acum.Mai in amanunt puteti afla la o consultatie de caz. Nu cred ca e o problema sa apelati la un avocat.:rolleyes:
Nu au sanse de castig , chiar daca au avocati foarte scumpi (scump nu inseamna si bun) ... clauza de neconcurenta se activeaza la momentul incetarii c.i.m. ... sunt obligati sa va plateasca aceasta clauza cu respectarea de dvs a obligatiilor impuse prin semnarea acestui act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract munca toy_story toy_story Buna seara, In cazul in care in cadrul unui CIM sunt inserate clauzele de confidentialitate si nonconcurenta, acesteau au efect juridic daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta si confidentialitate distrib distrib firma la care sunt angajat si am clauza de neconcurenta si confidentialitate trebuie sa imi plateasca o suma lunara pentru aceste lucruri ? ? poate sa imi ... (vezi toată discuția)
Clauze din ,,fisa postului,, busubianca busubianca Daca in ,,Fisa postului,, exista un paragraf care stipuleaza ca dupa plecarea de la o firma, timp de 1 an de zile nu te poti angaja la o firma de acelasi ... (vezi toată discuția)