Buna ziua!
Daca sunt in concediul de ingrijire copil pana la 2 ani(perioada in care primesc indemnizatie ingrijire copil),pot sa-mi duc copilul la cresa cu cateva luni inate sa implineasca 2 ani?Am inteles ca ar exista o lege care nu-ti permite sa faci acest lucru,deoarece se presupune ca beneficiezi de acest concediu pt a avea grija de copil.nu sa-l duci la cresa.Si ca daca s-ar afla ca acest copil este dus la cresa,ar veni asistenta sociala si ar ancheta mama,care ar primi si amenda.Dar mi se pare normal sa-l duci mai devreme la cresa ,ca sa se obisnuiasca din timp cu acea atmosfera,cu copiii si fara mama care va incepe in curand serviciul.
1. S-a mai discutat aceasta problema pe acest forum.
2. Nu este nici o lege care sa interzica unei mame aflate in CCC sa duca copilul la cresa in timpul acestui concediu.
3. S-ar putea sa fie o "indicatie pretioasa" venita de undeva din cauza numarului mic de locuri in crese.
4. Cine v-a spus ca nu puteti sa dati copilul la cresa in perioada CCC sa va spuna si baza legala a acestei afirmatii.
5. Mergeti la cresa si vedeti daca va inscrie copilul. Daca nu il inscrie sa va spuna temeiul legal.