avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intocmire factura fiscala pt apa+canal unei societati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intocmire factura fiscala pt apa+canal unei societati

asociatiile de proprietari pot intocmi facturi fiscale pt apa+canal unei societati?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 05:27, 15 Septembrie 2011
Societatile comerciale, chiar daca fac parte dintr-o asociatie de proprietari, trebuie sa incheie contract distinct cu furnizorii de utilitati daca vor sa deduca TVA. Altfel, pot doar sa introduca pe cheltuieli chitanta eliberata de asociatia de proprietari.

Fiind organizatie nonprofit care nu desfasoara activitati economice, asociatia de proprietari nu elibereaza factura pentru utilitati.
Daca nu exista contract, cheltuielile nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal.
Asociatia de proprietari poate refactura contavaloarea utilitatilor, in urmatorul caz:

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi ale asociatiei de proprietari Amariei Alin dumitru Amariei Alin dumitru Sunt persoana juridica si detin un spatiu comercial la parterul unui bloc de locuinte (mentionez ca este spatiu comercial din constructie, cu intrare separata ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)