Caut si eu un raspuns,fratele meu se afal in penitenciarul Poarta Alba acuzat de ultraj contra bunelor moravuri,mentionez ca pe parcursul arestarii nu a avut nici un fel de probleme,nu are rapoarte,a iesit la munca si sistem deschis,dar este recidivist.Din anumite surse am aflat ca la acel penitenciar se dau amanari,intrebarea mea este cum ar putea fi mutat in alt penitenciar intr-un timp scurt deoarece pe 21 intra in comisie.Va multumesc anticipat!
Cererea se poate formula de catre fami;ie sau chiar de catre detinut daca exista motive intemeiate , din cele relatate de dvs , nereiesind totusi existenta unor astfel de motive.
Cererea , formulata de familie trebuie adresata penitenciarului in care este detinut fratele dvs, pentru ca aceasta sa fie discutata in comisia constituita in baza art 14 din Lg. nr. 275/2006 .
Urmeaza ca aceasta comisie sa trimita la A.N.P. cu aviz favorabil sau nefavorabil , cererea formulata de de familia detinutului , iar acest for superior sa ia o decizie.
Daca cel care formuleaza cererea este detinutul , cererea va trebui sa parcurga aceleasi etape ca si in cazul celei formulate de familie.
Totusi, pentru a rezolva problema la care va referiti , trebuie sa va interesati daca exista in apropierea domiciului dvs un penitenciar specializat pe detinerea condamnatilor repartizati la regim de munca deschis , la care detinutul sa fie transferat , situatie in care evident motivul cererii ar fi apropierea fata de familie si eventual, lipsa posibilitatilor materiale ale acesteia pentru a-l vizita pe detinut mai des.
O solutie mai simpla ar putea fi o afacere judiciara in care acesta ar fi implicat (eventual un proces civil ) la instanta de pe raza de competenta teritoriala a acelui penitenciar unde vreti sa fie transferat.
Transfer penitenciar
elena_h
Buna ziua,
Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)