avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ajutor. Reconstituire vechime in munca pentru fostii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ajutor. Reconstituire vechime in munca pentru fostii tarani cooperatori ?

Buna ziua stimati specialisti ai dreptului. Am si eu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Cunoaste cineva ceva practica judiciara in materia reconstituirii vechimii in munca pentru fostii tarani cooperatori ?!? Va rog sa-mi dati ceva link-uri in acest sens sau ceva sfaturi. M-ar ajuta enorm o hotarare judecatoreasca data pentru reconstituirea vechimii. S-a mai confruntat cineva cu aceeasi problema?:O
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 6 Septembrie 2008
Pana la a se pronunta o instanta de judecata cu privire la reconstituirea vechimii in munca, se poate apela la arhivele statului, daca acea cooperastiva agricola sau ce-o fi fost a predat arhiva institutiei mentionate, printr-o cererere adresata de partea interesata!
Ok, dar nu asta ma interesa. Imi trebuie practica judiciara... Mersi oricum
Potrivit art.14 alin.2 din decretul nr.92/1976, pot cere reconstituirea activitatii care s-a depus pe baza unui contract de munca, funcţia, meseria sau specialitatea numai persoanele care depun activitatea pe baza unui contract de munca, cadrele permanente ale Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne şi membrii cooperativelor meşteşugăreşti.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
didutzu a scris:

Ok, dar nu asta ma interesa. Imi trebuie practica judiciara... Mersi oricum
Te interesa practica judiciara? Numai atat? Ceva este putred! Cumva esti student la drept, in practica?
Potrivit Decretului nr. 92/1976, reconstituirea vechimii în munca se poate realiza în temeiul unei cereri adresate comisiei competente, dupa locul unde solicitantul îsi are domiciliul, însotite de înscrisuri din care sa rezulte ca între partile aratate în cerere a existat un raport de munca, precum si de dovezi care sa confirme ca nu s-au putut obtine actele necesare dovedirii situatiilor ce urmeaza a se stabili de catre comisie.
Prin cerere se vor indica cel putin doua persoane pentru fiecare perioada reconstituita, dintre cele care dovedesc cu acte ca au lucrat în aceeasi perioada si unitate cu solicitantul.

Adresati-va cu o cerere in acest sens Directiei de Munca din judetul in care aveti domiciliul. Exista la nivel de Directia Muncii o comisie de reconstituire a vechimii in munca.

Alte discuții în legătură

Unde putem face o petitie impotriva unui moderator respectiv latka... Nivea Nivea Unde putem face o petitie unde sa semneze utilizatorii impotriva unui moderator respectiv LATKA care ne sterge raspunsurile si modereaza dupa cum ii ... (vezi toată discuția)
Propun ca moderatorii sa fie obligati sa raspunda la topicuri aidu aidu Propun sa fie adoptata o noua regula, ca moderatorii sa fie obligati sa raspunda la topicuri... cel putin la cele pe care le modereaza. De asemenea, sa fie ... (vezi toată discuția)
Nume gresit in rechizitoriu- camera preliminara vasiledela4 vasiledela4 Buna ziua am fost trimis in judecata dosar penal numele este gresit ce se va intimpla se reface rechizitoriul dupa cite stiu orice act oficial gresit este nul (vezi toată discuția)