avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contestarea planului de reorganizare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contestarea planului de reorganizare

Buna ziua!
m-am hotarat sa contest un plan de reorganizare, dar nu gasesc temeilu legal.
VA rog sa imi spuneti care ar fi temeiul legal unei astfel de contestatie? ce articol si din ce lege.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: costic , utilizator 14:46, 15 Septembrie 2011
cam greu. acum depinde si de forma de organizare a unitatii. planul de reorganizare trebuie sa aiba la baza restrangerea activitatii, retehnologizarea, partea economica etc. Acesta trebuie aprobat de consiliul de administratie si pus in practica. Acum trebuie vazut daca in urma reorganizarii avem de-a face cu concediere individuala sau colectiva. Intervine informarea, consultarea si discutii cu Agentia de Ocupare a Fortei de Munca.
Pentru un raspuns complet detaliati situatia de fapt.
george141414 a scris:

Buna ziua!
m-am hotarat sa contest un plan de reorganizare, dar nu gasesc temeilu legal.
VA rog sa imi spuneti care ar fi temeiul legal unei astfel de contestatie? ce articol si din ce lege.
Va multumesc!


Conform Legii Nr. 64 din 22 iunie 1995 republicata, privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului (act publicat in M.O. nr. 608 din 13 decembrie 1999) daca intruniti conditiile de mai jos, la adunare creditorilor ce are pe ordinea de zi aprobarea planului de reorganizaare, aveti dreptul sa votati impotriva acestui plan si daca nu se intrunesc conditiile ca acesta sa fie admis, tribunalul va dispune ca judecatorul-sindic sa inceapa de indata procedura falimentului, in conditiile art. 77 si urmatoarele.

Art. 67
(1) In termen de 30 de zile de la publicarea planului potrivit art. 66 alin. (2) judecatorul-sindic va tine o sedinta cu creditorii cu garantii, cu creditorii cu creante privilegiate si cu cei chirografari; debitorul si administratorul vor fi citati in scris. Actionarii si asociatii participa la sedinta, daca sunt si creditori ai debitorului.
(2) Daca sunt mai multe planuri, toate vor fi supuse votarii in aceeasi sedinta.
(3) Numai creditorii ale caror creante nu sunt contestate vor fi indreptatiti sa voteze cu privire la plan.
(4) Urmatoarele categorii de creditori vor vota separat:
a) creditorii avand garantii reale;
b) creditorii mentionati la art. 108 pct. 3 si 6;
c) creditorii chirografari.
(5) La inceputul votarii judecatorul-sindic va informa creditorii prezenti despre voturile valabile primite in scris.
(6) Un plan va fi socotit acceptat de catre o categorie de creditori, daca in fiecare categorie detinatorii unei majoritati prin valoarea creantelor voteaza acceptarea planului.
Art. 68
(1) Un plan va fi confirmat de judecatorul-sindic, daca cel putin doua dintre categoriile de creditori mentionate la art. 67 alin. (4) accepta planul.
(2) Daca, potrivit alin. (1), pot fi confirmate mai multe planuri, judecatorul-sindic va confirma planul debitorului. Daca planul debitorului nu intruneste conditia prevazuta la alin. (1), judecatorul-sindic va confirma planul votat de creditorii titulari ai celei mai mari parti din valoarea totala a creantelor.
(3) O data cu confirmarea judecatorul-sindic poate impune debitorului unele conditii sau limitari, concordante cu planul confirmat, pentru desfasurarea activitatii.
Art. 69
(1) Cand hotararea care confirma un plan intra in vigoare, activitatea debitorului este reorganizata in mod corespunzator; creantele si drepturile creditorilor si ale celorlalte parti interesate sunt modificate astfel cum este prevazut in plan. In cazul unei executari silite, planul confirmat va fi socotit ca o hotarare definitiva impotriva debitorului.
(2) Daca nici un plan nu este confirmat, tribunalul va dispune ca judecatorul-sindic sa inceapa de indata procedura falimentului, in conditiile art. 77 si urmatoarele.
(3) Retributiile persoanelor angajate in temeiul art. 9, al art. 17 alin. (1), al art. 21 si al art. 22 si alte cheltuieli administrative vor fi achitate la momentul prevazut, dupa caz, de lege, cu exceptia cazurilor in care partile interesate ar accepta, in scris, alte termene de plata. Planul trebuie sa precizeze cum va fi asigurata aceasta plata.

[ link extern ]
L.C.
reorganizarea unitatii se poate face si daca nu esti in faliment.
sa asteptam comentarile colegului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori o lamurire dumist05 dumist05 :-/Buna ziua. Sunt profesor in invatamantul liceal. As dori, daca se poate sa ma lamureasca cineva in domeniu in ce priveste termenul de "reorganizare ... (vezi toată discuția)
Reorganizare judiciara danauzu danauzu va rog,sa-mi explicati ce inseamna reorganizare judiciara!? sunt insarcinata si am citit ca pot fi data afara daca firma este in insolventa sau reorganizare ... (vezi toată discuția)
Cec ul =instrument de garantie?? Monica H. Monica H. CEC ul este instrument de garantie??? dosar in baza legii 64/95.........am 4 file cec investite cu formula executorie.......intrebarea mea este: Cec ul imi ... (vezi toată discuția)