avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

Buna ziua, ma intereseaza daca pot desface un contract de munca disciplinar unui salariat, in conditiile in care aceasta persoana a primit un avertisment scris, iar abarerile sunt repetate, fara a-i mai aplica sanctiune de reducere din salariul de baza. I-am facut avertismentul scris, iar acum face aceleasi greseli incalcand grav prevederile fisei postului si a regulamentului intern.
Cel mai recent răspuns: stefan.cl. , utilizator 19:49, 15 Septembrie 2011
Cu respectarea prevederilor codului muncii referitoare la procedura prealabila a anchetei disciplinare si aplicarii sanctiunilor de acest tip, da.
L-am convocat la cercetarea prealabila, insa nu s-a prezentat.Am voie sa-i desfac contractul de munca disciplinar, practic sa sar peste etapa in care i-as retine 5-10% din salariu?
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
stefan.cl., utilizator
Aveti voie, sanctiunile disciplinare nefiind "ierarhizate" decat in mod orientativ, insa dependent de gravitatea faptelor si existenta vinovatiei salariatului. Putei incerca si o sanctiune mai usoara, sperind ca orice om care greseste are si posibilitatea indreptarii comportamentului sau. Insa cercetarea prealabila tot ar trebui desfasurata, cu incheierea unui proces-verbal constatator al faptelor, vinovatiei, constatarea absentei de la convocarea facuta si apoi aplicarea sanctiunii.
Multumesc pentru raspuns! L-am tot speriat de vreo trei ori pana acum, insa nu prea avem cu cine din pacate.I-am dat posibilitatea sa se apere,insa nu a vrut s-o faca.In schimb, ne-a facut reclamatie la ITM. Nu spun ca angajatorii sunt uneori de vina,insa si unii salariati prea sar calul( pagubind societatea in cazul nostru).Multumesc inca o data ca mi-ati confirmat ceea cce banuiam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in acest caz cu cim? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Maine urmeaza sa primesc un avertisment scris pe care evident il voi contesta la tribunal.Ce se intampla in acest caz cu CIM? Se suspenda?Merg la serviciu la ... (vezi toată discuția)
Resurse umane - desfacere contract de munca laryysa laryysa trebuie sa fac o fisa de desfacere a contractului de munca in urma incalacarii unui art din Codul Muncii si nu stiu de unde sa incep....am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Demisie sau concediere disciplinara Dstancu Dstancu Buna seara Am o intrebare, seful meu saptamana trecut mi-a comunicat ca ar fi bine sa incheiem orice colaborare mai bine zis sa imi dau demisia, si saptamana ... (vezi toată discuția)