avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la sporul de vechime si concediu de odihna.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la sporul de vechime si concediu de odihna.

-daca lucrez in aceeasi institutie de stat, intr-o profesie cu o norma intreaga si in alta profesie cu o jumatate de norma, am dreptul la sporul de vechime si concediul de odihna si pentru profesia cu o jumatate de norma, sau nu? Rog referinte legale -multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:57, 30 Septembrie 2011
art. 35 din Codul muncii
-va rog, nu mi s-a raspuns la intrebare. -multumesc.
Hotararea 250 din 8 mai 1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor
din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare
:
Art. 3
(1) Salariatii care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma intreaga, o alta functie, au dreptul la concediul de odihna platit numai de la unitatea in care au functia de baza. Unitatea in care salariatii cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fara plata pentru zilele de concediu de odihna primite de la cealalta unitate.
(2) Salariatii care sint incadrati cu jumatate de norma la doua unitati au dreptul la concediu de odihna la ambele unitati, proportional cu timpul lucrat.
(3) Salariatii care cumuleaza, la unitati diferite, fractiuni de norma care depasesc o norma intreaga, isi aleg unitatile de la care beneficiaza de concediu de odihna, in asa fel incit drepturile cuvenite potrivit acestuia sa nu depaseasca pe cele cuvenite salariatilor incadrati cu o norma intreaga.

Totusi , consider ca dispozitiile acestui articol incalca un drept constitutional al angajatului si contravin principiilor stabilite de Codul Muncii in privinta concediului de odihna.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
si se poate face ceva?
Singura solutie : depuneti cereri de acordare a CO la ambele institutii si vedeti ce rezolutie vi se da pe cerere ... daca sunteti nemultumit va puteti adresa forurilor superioare sau instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la doua locuri de munca jombi jombi Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti daca un angajat care lucreaza la o scoala si la un spital poate beneficia de concediu de odihna la ambele locuri de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru doua contracte, la bugetari Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua! Daca un salariat angajat intr-o unitate sanitara, beneficiaza de doua contracte individuale de munca: unul cu timp normal de lucru si unul cu timp ... (vezi toată discuția)