avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bursa sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bursa sociala

Buna ziua,
Sunt divortata si am doi copii in intretinere. De la tatal lor primesc o pensie alimentara de 800 ron. Eu sunt somera cu 550 ron. Alocatia de stat este de 84 ron. Intrebare: pot depune dosarul pentru bursa sociala? Sau intra in venitul familiei si pensia alimentara de la tatal lor si in felul acesta nu ne mai incadram in barem?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 11:28, 16 Septembrie 2011
se iau in calcul toate veniturile, deci si pensia alimentara.
in prezent, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 670 lei lunar. asta inseamna un net de 510-525 de lei pe luna.

6.Bursele de ajutor social se acorda, lunar, urmatoarelor categorii de elevi din invatamantul preuniversitar de stat, cursuri de zi:
a)orfanii de ambii parinti, cei necuprinsi in casele de copii, desi indeplinesc conditiile de a fi primiti in aceste institutii, cei care sunt bolnavi TBC si se afla in evidenta dispensarelor medicale, cei care sufera de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficiente renale cronice, astm bronsic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, cei infestati de virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei care sufera de poliartrita juvenila, spondilita achilozanta sau reumatism articular, handicap locomotor.
Acordarea burselor pentru motive medicale se face cu avizul medicului de circa, numai dupa efectuarea unor anchete sociale, pentru a se analiza starea materiala a familiei;
b)elevii din invatamantul preuniversitar din mediul rural, scolarizati intr-o alta localitate conform Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile ulterioare, pentru care nu se poate asigura masa in natura;
c)elevii proveniti din familii care indeplinesc in mod cumulat urmatoarele conditii:
- nu realizeaza un venit net mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul de baza minim pe tara;
- nu detin terenuri agricole cu o suprafata mai mare de 20.000 m.p. in zonele colinare si de ses si de 40.000 m.p. in zonele montane;
d)elevii din unitatile de invatamant de stat, cursuri de zi si cursuri serale, carora li se aplica prevederile art. 10 lit. r) din Legea nr. 42/1990, republicata, cu modificarile ulterioare, in baza certificatului eliberat de Comisia pentru aplicarea Legii nr. 42/1990, care atesta calitatea sa ori a unuia dintre parinti de "Erou-martir" sau "Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989", cu una dintre mentiunile: ranit, retinut, ranit si retinut, remarcat prin fapte deosebite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la bursa medicala Oana E84 Oana E84 Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc (vezi toată discuția)
Baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 , poate primi bursa de la scoala? Bucur Alexandra Bucur Alexandra Buna seara .baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 ..m-ar interesa daca poate lua si el bursa de la scoala ..unde anume as putea sa intreb ..si daca este o ... (vezi toată discuția)
Burse elevi cu probleme oftalmologice CATALINA-MINA CATALINA-MINA Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu bursele pt elevii cu probleme oftalmologice. Care sunt conditiile pt a beneficia de bursa, in ce situatii, ce ... (vezi toată discuția)