avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Daca la al doilea termen sotul reclamant se razgindeste si nu mai vrea sa divorteze, iar piritul vrea sa divorteze, ce se intimpla?, nu se mai desface casatoria?
Cel mai recent răspuns: tina_gemeni , utilizator 19:24, 19 Septembrie 2011
Buna ziua,

reclamantul poate sa-si retraga cererea, caz in care dosarul se inchide fara sa se mai pronunte divortul. Daca paratul doreste sa divorteze trebuie sa formuleze propria lui cerere.

Avocat Costi Boncu
Va multumesc! Si asta inseamna ca la noul proces, termenele de "reconciliere" vor fi tot atit de mari?
Depinde ce fel de al doilea termen, paratul poate formula cerere chiar in acelasi dosar.
Primul termen a fost la cererea de divort pe cale amiabila, unde reclamantul a cerut o aminare, care s-a prelungit la 3 luni, Acum urmeaza al II lea termen, iar reclamantul vrea sa-si retraga cererea, insa pirita vrea sa divorteze. Daca pirita formuleaza o cerere in acelasi proces inseamna ca termenele vor fi tot la fel de mari?
Termenele sunt date de gradul de aglomerare al instantelor, nu in functie de continutul cererilor de divort. Asteptati-va sa primiti termene similare indiferent ce fel de cereri formulati.

Avocat Costi Boncu

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Divort Ioanapreda Ioanapreda Buna ziua, in cazul in care sotia introduce actiunea de divort, sotul este de acord , dar ulterior sotia depune cerere de amanare, practic vrea sa tergiversese ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 reformulez intrebarea pentru ca nu am formulat-o corect.Suntem rezidenti in Italia,sotia a deschis procesul in Romania dar a declarat ca noi am fi intorsi in ... (vezi toată discuția)