avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot divorta la notar,dupa noul cod civil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot divorta la notar,dupa noul cod civil?

Bun gasit.....nici nu stiu cum sa incep acest mesaj,printre lacrimi va scriu cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat.Am trecut printr-un divort"mizerabil",si iata ca ma aflu din nou in situatia de ajunge la un al doilea divort.As dori sa nu mai "trebuiasca" sa mai indur umilinta ,stres si altele,asa ca am vb cu actualul sot si l-am rugat sa divortam civilizat,fara "scandal"...motivul?nepotrivire de caracter,"s-a terminat" dragostea ,ceva ce lasa loc de "buna ziua".In urma casatoriei,am dobandit lucruri in comun dar si un copil de 2 ani si 8 luni....Cum ar trebui sa fac pentru a nu mai ajunge prin instante,procese,sali de judecata?....se poate ca doi oameni maturi sa divorteze la un notar,de comun acord,astfel ca pe viitor sa ramana amici,parintii copilului lor?.In speranta ca am scris cat de cat explicit,va multumesc anticipat pentru citirea si eventualul rasp.ce il veti da.:help:
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:16, 19 Septembrie 2011
Din pacate,daca in urma acestei casatorii a rezultat un copil minor,nu puteti divorta decat la judecatoria competenta.Dar daca sunteti de acord amandoi ,va merge repede.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
Din pacate nu se poate divorta prin notariat, in cazul in care din casatorie au rezultat copii si acestia sunt minori.
Puteti divorta de comun acord prin instanta. Nu se poate divorta la notariat sau la starea civila atunci cand sunt copii minori.
Daca aveti copil minor puteti divorta doar prin instanta. daca va intelegeti nu este mare lucru.intr-un termen terminati
Va multumesc pt. promtitudinea raspunsurilor date.....intrebare......daca mergem impreuna "de manuta" in instanta,ce acte trebuie sa depun pt divort? #-o.....de mai multe ori

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala nechab nechab In noul cod civil , Art. 375, este scris : (2) Divorțul prin acordul soților poate fi constatat de notarul public și în cazul în care există ... (vezi toată discuția)
Divort angelikelena angelikelena buna ziua am si eu o intrebare : unde as putea sa divortez mai usor si rapid si cat ar costa in cazul in care sotul nu este de acord?? mentionez k avem si o ... (vezi toată discuția)
Divort cr3eatza cr3eatza Buna ziua!!!! Eu cu sotul meu vrem sa divortam de comun acord numai ca avem doi copii minori.... Se poate? Ca am citit ca daca exista copii minori nu putem ... (vezi toată discuția)